HomeUrbanitiesLive stagesΟι M3ΜΦ1Σ φέρνουν τον extreme ήχο τους...

Οι M3ΜΦ1Σ φέρνουν τον extreme ήχο τους στο Principal Club Theater



Τους έχουμε αγαπήσει για τον σκληρό ήχο τους, το πάθος και την έντασή τους στη σκηνή και, φυσικά, τους στίχους τους που σφύζουν από ωμό ρεαλισμό … Είναι οι Μ3ΜΦ1Σ και επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για μια μοναδική συναυλία γεμάτη από γκάζια και τσαμπουκά, από αυτές που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν!

Λίγες μέρες πριν, απαντούν στις ερωτήσεις του Εξώστη και της Δάφνης Τσάρτσαρου, σχετικά με τη μουσική τους!


Σε τι φάση βρίσκεστε σαν μπάντα;

Σε φάση δημιουργική κυρίως. Ακουμε νεα συγκροτηματα, μελεταμε, κουβεντιαζουμε και πειραματιζομαστε πανω σε παλιους και νεους ηχους. Ολη αυτή η διαδικασια είναι η ψυχοθεραπεια μας. Η κινητήρια δύναμή μας.

Θεωρω ιδιαιτερα σημαντικο να μελεταει κανεις τον τροπο συνθεσης μιας αλλης μπαντας, την διαφορετικη προσεγγιση αλλα και τις επιλογες της πανω στην ενορχηστρωση και την παραγωγη.

Κανεις δεν φυτρωσε μονος του στην πετρα, και κανεις δεν εχτισε την Ρωμη σε μια μερα. Όλα είναι αποτελεσμα μελετης, εμπνευσης και συνεπειας στον στοχο.


Ζουμε σε μια εποχή που η πραγματικότητα γύρω μας είναι τουλάχιστον ζοφερή. Σας επηρεάζει αυτό μουσικά; Σας εμπνέει ή σας καταστέλλει;

Οσο και αν προσπαθουμε να μην επιρρεαζομαστε είναι αδυνατον να αγνοησουμε την αθλιοτητα του σημερα τριγυρω μας. Τα κακως κειμενα είναι ατελειωτα, και βαστανε αιωνες τωρα.. οποτε προσπαθουμε ως θεματολογια στιχων να κρατησουμε οσα εχουν να κανουν με την ωμη φυση του ανθρωπου, ειτε οδηγει στην καταστροφη ειτε στην καλοσυνη. Δεν γινεται καποιος να κανει ζουμ μονο στα αρνητικα, θα χασει τα λογικα του.


Όλα τα μέλη της μπάντας είστε διαφορετικές μεταξύ σας προσωπικότητες. Που συγκλίνετε και που απέχετε; Ποιο είναι το κομβικό σημείο που σας βοηθά στο να δημιουργείτε;

Σιγουρα υπαρχουν διαφορετικες προσεγγισεις μεταξυ μας αλλα αυτή είναι και η συνταγη για τα προχωρησει το πλοιο στα κυμματα. Μας συνδεουν πολύ περισσοτερα από οσα μας διαφοροποιουν και δουλευουμε ως οικογενεια. Υπαρχουν μοιρσμενοι ρολοι για να μην φορτωνεται καποιος τα παντα και οι αποφασεις λαμβανονται παντα με κουβεντα και γονιμο διαλογο. Το κομβικο σημειο είναι ο σεβασμος που εχουμε ολοι για την αντιληψη του αλλου. Δεν φερνουμε αντιρρησεις για την ιντριγκα αλλα προσπαθουμε να μπουμε στο μυαλο του συμπαικτη μας και να δουμε μεσα από τα ματια του. μερι στιγμης λειτουργει. Σιγουρα ο καθενας μας κουβαλαει τον σταυρο του, και δεν είναι ολες οι μερες ροδινες, αλλα σε ποια παρεα/οικογενεια/εργασια είναι? με σεβασμο και κατανοηση όλα προχωρανε.


Ποιο κομμάτι σας ξεχωρίζει το κοινό και ποιος πιστεύετε είναι ο λόγος;

Καθαρα και μονο μετρωντας τις επισκεψεις στο youtube θα πω το «μονο για μενα». Τον λογο δεν τον εχουμε αποκωδικοποιησει ακομα. Κατι, προφανως, αγγιξε τους ακροατες περισσοτερο και μουσικα αλλα και στιχουργικα. Κάθε τραγουδι που γραφουμε το προσεγγιζουμε ως εν δυνάμη επιτυχια και όλα κρινονται εκ του αποτελεσματος μετα την δημοσιευση του. βεβαια από την ψηφιακη δημοσιευση μεχρι την ζωντανη εκτελεση σε καποια συναυλια αλλαζουν πολλα. Εχουμε δει αντιδρασεις σε συναλιες οι οποιες δεν μπορουν να απεικονιστουν ψηφιακα οποτε στο τελος όλα ζυγιζονται από την αυρα του κοσμου μετα το περας μιας ζωντανης εμφανισης.


Ο καθένας έχει τα ακούσματα και τις προσωπικές του προτιμήσεις. Ποιοι είναι όμως οι καλλιτέχνες που σας ενέπνευσαν και σας επηρέασαν ως μπάντα;

Μουσικα θα αναφερω στην τυχη καποια συγκροτηματα που μας επιρρεασαν όπως οι deftones, οι tool, οι Chevelle και εκατονταδες αλλοι, αυτό που ο κοσμος αγνοει είναι ότι περα από τις μουσικες επιρροες οι μπαντες επιρρεαζονται και σε επιπεδο διαχειρισης από άλλες μπαντες. Ευτυχως ζουμε σε μια εποχη που εχουν διαπρεψει πολλα ελληνικα συγκροτηματα στην ελλαδα και το εξωτερικο και μπορουμε να εμπευστουμε από αυτους, να παρουμε κουραγιο, ναανταλλαξουμε μεταξυ μας γνωμες και ερωτησεις.


Τι να αναμένουμε από το live σας στο Principal;

Καπνους, φωτα, δυνατη μουσικη και παγωμενες μπυρες!

Τα μέλη των ΜΕΜΦΙΣ:

Άλκης Κεχαγιάς: Φωνή

Joe FK: Κιθάρες

Στέλιος Πλιάκας: Κιθάρες

Δημήτρης mitch Οικονόμου: Μπάσο

Απόστολος Μούσιας Κωστίνος: Ντραμς


Info:

ΜΕΜΦΙΣ Live

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

Principal Club Theater, 26 ης Οκτωβρίου 15, Περιοχή FIX

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Έναρξη στις 21:00

Special guests: Paranoid Reverb

Προπώληση στο https://www.viva.gr/tickets/music/memfis/

Related stories

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...