HomeCinemaΟι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης

Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων της χώρας συνεχίζεται με νέο αρνητικό ρεκόρ τα μόλις 44.700 εισιτήρια. Καμία ταινία από τις πολλές που έχουν βγει το τελευταίο διάστημα δεν έχει προσελκύσει το κοινό, με εξαίρεση το Kung Fu Panda 4, που είναι και το μόνο που στέκεται με αξιοπρέπεια στο ελληνικό Box Office. Το “Kung Fu Panda 4” λοιπόν, παρέμεινε για ακόμα μία εβδομάδα στην πρώτη θέση, κόβοντας ακόμα 8.850 εισιτήρια και έχει φτάσει σε σύνολο τα 128.800. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο “Εμφύλιος Πόλεμος”, με 7.300 εισιτήρια, μία ταινία που της άξιζε καλύτερη αντιμετώπιση από το Ελληνικό κοινό, καθώς στις Η.Π.Α. η ταινία βρίσκεται στην κορυφή των εισιτηρίων επί δύο εβδομάδες. Τέλος, στη 3η θέση βρέθηκε το θρίλερ “Abigail” με 5.700 εισιτήρια. Την νέα κινηματογραφική εβδομάδα πέντε νέες ταινίες έρχονται στις ελληνικές αίθουσες, με τo Ελληνικό θρίλερ της ομάδας των “Unboxholics” με τίτλο “Μην ανοίγεις την πόρτα” να έχει ήδη από την προπώληση πολλά sold out και τουλάχιστον την 1η εβδομάδα προβολής της θα σπάσει ταμεία για Ελληνικό θρίλερ. Αν η ταινία αρέσει στο κοινό και το word of mouth είναι θετικό, θα μιλάμε για μεγάλη επιτυχία. Αναλυτικά οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα:

 

  1. Μην ανοίγεις την πόρτα

Η ομάδα των “Unboxholics” που έχει μεγάλο νεανικό κυρίως κοινό που τους ακολουθούν και τους παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια στα social media, fans από το χώρο του gaming, αλλά και των τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών, αποφάσισε να μπει στον χώρο του κινηματογράφου με μία μεγάλου μήκους ταινία θρίλερ. Ένα είδος που οι Ελληνικές παραγωγές το αποφεύγουν και όσοι το προσπάθησαν δεν κατάφεραν να κάνουν επιτυχία. Εδώ μιλάμε για επιτυχία ήδη από την προπώληση, καθώς την Πέμπτη στις περισσότερες αίθουσες τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, με τους multiplex κινηματογράφους να αναγκάζονται να προσθέσουν στο πρόγραμμα τους κι άλλες προβολές.

“Έπειτα από 12 χρόνια δυναμικής παρουσίας τους στο ελληνικό internet, οι UNBOXHOLICS έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με original περιεχόμενο σε όλους τους digital προορισμούς τους.

Στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει, στο κοινό, τέσσερις πρωτότυπες mini ταινίες horror μυθοπλασίας, καθώς και το “Κουκλοθέατρο”, μια διαδραστική horror σειρά πέντε επεισοδίων”.

Σύνοψη: Μακριά από τον πολιτισμό, σε ένα παγωμένο δάσος στην αφιλόξενη πλαγιά ενός βουνού, μια ομάδα ερευνητών δέχεται επίθεση από μια απροσδιόριστη φιγούρα.
Μοναδική διασωθείσα, μια νεαρή βιολόγος η οποία βρίσκει καταφύγιο στην απομονωμένη καλύβα ενός μυστήριου άντρα. Μαζί, θα ξεκινήσουν ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Τι βρίσκεται άραγε στη σκοτεινή καρδιά του δάσους;

Διάρκεια: 87’

Σκηνοθεσία: Σάκης & Αλέξανδρος Καρπάς

Σενάριο: Σάκης & Αλέξανδρος Καρπάς

Πρωταγωνιστούν: Φωτεινή Λεβογιάννη, Σάκης Καρπάς

 

  1. Οι αντίπαλοι (Challengers)

Η νέα ταινία του Σκηνοθέτη και υποψήφιου για Όσκαρ (ως παραγωγός) του “Call me by your name”, Luca Guadagnino, με πρωταγωνιστές την βραβευμένη με Emmy για το “Euphoria” Zendaya, που έρχεται με φόρα από την επιτυχία του “Dune: Part 2”, τον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα και Emmy για τον ρόλο του ως Πρίγκιπας Κάρολος στο “The Crown” Josh O’Connor και τον υποψήφιο για Bafta για τον ρόλο του στο “West Side Story” Mike Faist, πρόκειται για ένα δραματικό ερωτικό τρίγωνο μεταξύ επαγγελματιών παικτών τένις.

Σύνοψη: Η Τάσι είναι μια δυναμική, πρώην κορυφαία τενίστρια και νυν προπονήτρια που δεν απολογείται για τις μεθόδους της εντός και εκτός γηπέδου. Είναι παντρεμένη με έναν πρωταθλητή, ο οποίος δέχεται απανωτές ήττες (Μάικ Φάιστ). Η στρατηγική της για την ανάκαμψη του συζύγου της παίρνει αναπάντεχη στροφή όταν εκείνος έρχεται αντιμέτωπος με τον ξοφλημένο Πάτρικ (Τζος Ο΄Κόνορ) — τον πρώην καλύτερο του φίλο και παλιό σύντροφο της Τάσι.
Καθώς το παρόν και το παρελθόν τους έρχονται σε σύγκρουση και η ένταση κλιμακώνεται, η Τάσι πρέπει να αναρωτηθεί ποιο είναι το τίμημα της νίκης.

Διάρκεια: 131’

Σκηνοθεσία: Luca Guadagnino

Σενάριο: Justin Kuritzkes

Πρωταγωνιστούν: Zendaya Coleman, Mike Faist, Josh O’Connor

 

  1. Ζωντανό πνεύμα (Alma Viva)

Συμμετοχή στην εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών και επίσημη υποβολή της Πορτογαλίας για τα 96α βραβεία ‘Οσκαρ. Η ταινία συμμετείχε και στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σύνοψη: Όπως κάθε χρόνο, η μικρή Σαλομέ επιστρέφει στο οικογενειακό της χωριό στα βουνά της Πορτογαλίας για το καλοκαίρι. Αν και οι διακοπές ξεκινούν σε μια ανέμελη ατμόσφαιρα, η αγαπημένη της γιαγιά πεθαίνει ξαφνικά. Ενώ οι ενήλικες κατασπαράζουν ο ένας τον άλλον στην κηδεία, η Σαλομέ στοιχειώνεται από το πνεύμα εκείνης που θεωρούνταν μάγισσα. Διερευνώντας μια από τις πιο σημαντικές μεταφορές ενός αναδυόμενου φεμινιστικού λόγου –αυτή του κυνηγιού μαγισσών– αυτή η καθηλωτική ταινία επιστρατεύει τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού για να φτιάξει μια απαράμιλλη ιστορία ενηλικίωσης.

Διάρκεια: 88’

Σκηνοθεσία: Cristèle Alves Meira

Σενάριο: Cristèle Alves Meira, Laurent Lunetta

Πρωταγωνιστούν: Lua Michel, Ana Padrão, Jacqueline Corado, Catherine Salée, Duarte Pina

 

  1. Χωρίς Οξυγόνο (Breathe)

Η Milla Jovovich, μαζί με τον Sam Worthington και την βραβευμένη με Όσκαρ Jennifer Hudson, πρωταγωνιστούν σε μία δυστοπική sci-fi περιπέτεια-θρίλερ.

Σύνοψη: Η παροχή οξυγόνου είναι πάρα πολύ δύσκολη στο εγγύς μέλλον, αναγκάζοντας μια μητέρα και μια κόρη να παλέψουν για να επιβιώσουν, όταν δύο άγνωστοι φτάνουν απελπισμένοι για ένα οξυγονωμένο καταφύγιο.

Διάρκεια: 93’

Σκηνοθεσία: Stefon Bristol

Σενάριο: Doug Simon

Πρωταγωνιστούν: Sam Worthington, Milla Jovovich, Quvenzhane Wallis, Common (Lonnie Lynn), Jennifer Hudson, Raul Castillo

 

  1. Σούπερ Μάγκι (Combat Wombat: Back 2 Back)

Σύνοψη: H ζωή έχει γίνει λίγο πολύ απαιτητική για τη Σούπερ Μάγκι. Καθώς η εγκληματικότητα στην πόλη είναι σε ύφεση, η Σούπερ Μάγκι να περνάει τον χρόνο της βοηθώντας στην απόφραξη αποχετεύσεων και στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων, αντί να σώζει τον κόσμο. Σίγουρα δεν είχε επιλέξει κάτι τέτοιο! Όταν μια μοχθηρή ιδιοφυΐα της τεχνολογίας απειλεί να παγιδεύσει ολόκληρη την πόλη σε μια «τέλεια» προσομοίωση metaverse, η Μάγκι και ο Σουίτι πρέπει να συνεργαστούν για να σώσουν την κατάσταση για άλλη μια φορά. Μήπως είναι και η τελευταία περιπέτεια του δυναμικού ντουέτου;

Διάρκεια: 79’

Σκηνοθεσία: Ricard Cusso, Tania Vincent

Σενάριο: Dominic Morris

Στην Ελληνική μεταγλώττιση τις φωνές τους δανείζοθυν οι: Γιώργος Σκουφής, Δημήτρης Παπαδάτος, Σταύρος Σιούλης, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Αφροδίτη Αντωνάκη, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Κατερίνα Γκίργκις, Σοφία Παναηλίδου, Γιάννης Υφαντής

 

 

 

Related stories

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Μέσω ανάρτησης στα social media ο Σταμάτης Κραουνάκης γνωστοποίησε...

Οι ταινίες της εβδομάδας 02.05-08.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Άνοιξαν την πόρτα οι θεατές επιτέλους...

Ημέρα Ελευθεροτυπίας και Σινεμά

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου γιορτάζουμε...

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας: Περιμένοντας τον άγγελο σαράντα χρόνια

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης Ταξίδι στο κέντρο...