HomeMind the artΜουσεία - ΓκαλερίΓκαλερί του κόσμου

Γκαλερί του κόσμου

Μπορεί να μας χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα από τις παρακάτω γκαλερί, όμως η ένταση των χρωμάτων είναι οικεία. Έτσι, επιλέξαμε και σας παραθέτουμε ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές γκαλερί σ' όλο τον κόσμο.

De Sarthe Gallery at Art Shenzhen 2016


Η γκαλερί αυτή ιδρύθηκε το 1977 στο Παρίσι, όμως έπειτα επεκτάθηκε στην Αμερική, στο Χονγκ Κονγκ και στο Πεκίνο (οι τρείς τελευταίες συνεχίζουν να λειτουργούν μέχρι και σήμερα κανονικά). Τα έργα της συνδυάζοντας στοιχεία του Γαλλικού Ιμπρεσιονισμού και της Ασιάτικης και ανατολίτικης σύγχρονης κουλτούρας παρέχουν μοναδικό αποτέλεσμα στους επισκέπτες της.

http://desarthe.com/

Dickinson


Βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. H συγκεκριμένη γκαλερί κατέχει σημαντική θέση παγκοσμίως στο χώρο της αγοράς Τέχνης και έχει αδιαμφισβήτητη αίγλη λόγω της ποιότητας και της διακριτικότητας των έργων της. Εστιάζει κυρίως στον Ιμπρεσιονισμό και στη μοντέρνα-σύγχρονη αισθητική.

http://www.simondickinson.com/

Marlborough Contemporary


Πρόκειται για μία από τις πιο «νέες» γκαλερί της σειράς
Marlborough, μιας και ιδρύθηκε μόλις τον Οκτώβριο του 2012 και προστέθηκε κοντά σε εκείνες της Νέας Υόρκης, της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης.

http://www.marlboroughlondon.com/


Meem Gallery


Τη συναντάμε στο Ντουμπάι και βασίζεται στη σύγχρονη Αραβική και Ιρανική τέχνη δίνοντας,ακόμη, ιδιαίτερη βαρύτητα στους καλλιτέχνες της Μέσης Ανατολής.

http://www.meemartgallery.com/

Leila Heller Gallery


Ιδρύθηκε περίπου πριν τρεις δεκαετίες και έχει σήμερα παγκόσμια αναγνώριση και ακτινοβολία. Προωθεί τόσο τη Δυτική κουλτούρα, όσο αυτή της Μέσης Ανατολής και της κεντρικής και της νότιας Ασίας. Επίσης, η γκαλερί διοργανώνει εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών και κυκλοφορεί καταλόγους και βιβλία.

http://www.leilahellergallery.com/

Howard Greenberg Gallery


Κι αυτή βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Η γκαλερί ξεκίνησε να λειτουργεί το 1981 και από τότε έχει διοργανώσει μερικές από τις μεγαλύτερες εκθέσεις φωτογραφίας. Έχει συνεργαστεί με πολλά σημαντικά ονόματα από το χώρο της φωτογραφίας (Eugène Atget, Henri Cartier-Bresson, Bruce Davidson, André Kertész, William Klein). Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν -ίσως- και η πρώτη γκαλερί που ενθάρρυνε το φωτορεπορτάζ (photojournalism) και τη φωτογραφία του «δρόμου» (street photography), που σήμερα πια είναι πολύ διαδεδομένες και αγαπητές στο κοινό.

http://www.howardgreenberg.com/

Related stories

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...