HomeUrbanitiesLife guide5 χειμερινοί προορισμοί στη Βόρεια Ελλάδα για...

5 χειμερινοί προορισμοί στη Βόρεια Ελλάδα για τα Χριστούγεννα

Προορισμοί μέσα σε καταπράσινα τοπία και με απίστευτη γραφική ομορφιά, ιδανικοί για την περίοδο των γιορτών, που αξίζει να επισκεφθείτε, να περάσετε υπέροχα και η διαμονή σας εκεί σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη!

Παλιός  Άγιος Αθανάσιος – Καϊμακτσαλάν

Το χωριό Παλιός Άγιος Αθανάσιος ονομαζόταν παλιά και Tσέγανη. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, που απέχει 30 χιλιόμετρα από την Έδεσσα! Ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος, είναι ένα παραδοσιακό ορεινό χωριό του νομού Πέλλας, στους πρόποδες του όρους Βόρας ή αλλιώς το γνωστό σε όλους Καϊμακτσαλάν, σε υψόμετρο 1200 μ. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός χτισμένος με την παραδοσιακή μακεδονική αρχιτεκτονική, με πέτρα και ξύλο. Απέχει 10 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν και η διαμονή σας εκεί θα σας καταπλήξει.

Φλώρινα – Βίγλα Πισοδερίου

Η πόλη της Φλώρινας, είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 687 μ. Μπορεί να προσφέρει πολλά σε έναν επισκέπτη, όπως να περπατήσει  κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, στην παλιά αγορά, ανάμεσα από όμορφα νεοκλασικά κτίρια. Σε κοντινή απόσταση, βρίσκονται οι Πρέσπες και το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου.

Σέλι Ημαθίας

Το Κάτω Βέρμιο ή Κάτω Σέλι είναι ορεινό χωριό, χτισμένο στις πλαγιές του όρου Βέρμιο, σε υψόμετρο 1400 – 1540 μ. Βρίσκεται 25 χλμ από τη Βέροια και 15 χλμ από τη Νάουσα. Η περιοχή προσφέρεται για πολλές και διαφορετικές ημερήσιες αποδράσεις. Θα επισκεφθείτε σίγουρα τη Βέροια, τη Νάουσα και βέβαια το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.

Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων

Πάμε λίγο βορειοδυτικά! Tα πανέμορφα και ξακουστά Ζαγοροχώρια είναι ένα δίκτυο από 46 χωριά σκορπισμένα πάνω στα βουνά. Είναι από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς, καθώς κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή. Είναι πανέμορφοι οικισμοί, χτισμένοι με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και με θέα που κόβει την ανάσα. Μπορείτε να περάσετε τις διακοπές σας εκεί, διασκεδάζοντας καθημερινά, ή απλά με ηρεμία και χαλάρωση.

Νυμφαίο

Αν το πετύχετε χιονισμένο –και είναι πολύ πιθανόν, μιας κι αυτό είναι το σύνηθες– το Νυμφαίο μοιάζει σαν να βγήκε από παιδικό παραμύθι. Βρίσκεται στο νομό Φλώρινας, 57 χλμ από την πόλη της Φλώρινας και είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1350 μ. Εκεί μπορείτε να περπατήσετε σε δάση οξιάς γεμάτα μανιτάρια, να παίξετε με το χιόνι, να δείτε εντυπωσιακά αρχοντικά, καθώς επίσης και να δοκιμάσετε εκλεκτά κρασιά. Ακόμη, η οργάνωση Αρκτούρος, έχει δημιουργήσει καταφύγιο φιλοξενίας αρκούδων και έχει  κέντρο ενημέρωσης, για την προστασία της άγριας ζωής.

Related stories

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας: Περιμένοντας τον άγγελο σαράντα χρόνια

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης Ταξίδι στο κέντρο...

Η Δήμητρα έχει ένα από τα ομορφότερα καφέ της πόλης, μπροστά σε ένα από τα ομορφότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης

συνέντευξη στη Μαρία Καρασπύρου Η Δήμητρα Γρηγοριάδου είναι η ιδιοκτήτρια...

Αποκάλυψη τώρα , το χάος γύρω από την παραγωγή του αντιπολεμικού έπους του Φρανσις Φορντ Κόπολα

γράφει η Φανή Εμμανουήλ Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η...

Πού θα συναντηθούν πέντε επιτάφιοι για πρώτη φορά στα χρονικά, στην πόλη

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θρησκευτικότητας και...