HomeUrbanitiesCafe & BarΑνοιξιάτικες βόλτες: Aυλές, κήποι και καντίνες για...

Ανοιξιάτικες βόλτες: Aυλές, κήποι και καντίνες για να κάτσετε κάτω από τον ήλιο

Τα καφέ ή τα εστιατόρια με αυλή στη Θεσσαλονίκη είναι όαση στον παλμό της πόλης. Να πού να πας για έναν καφέ το πρωί, ένα διάλειμμα για γεύμα το μεσημέρι ή ένα ποτό το βράδυ…

Rou SKG

Eκεί που έχει ανοίξει το «Rou» – βρισκόταν παλαιότερα το τοπικό Υδραγωγείο στην Τούμπα, σε ένα σημείο που δεν το έπιανε το μάτι σου. Το «Rou» όμως πλέον έχει αναβαθμίσει όλο το δρόμο – η λουλουδένια είσοδος και η πετρόχτιστη αυλή παραδοσιακού ύφους είναι όνειρο- ειδικά τις ωραίες ηλιόλουστες μέρες.

(Πραξαγόρα 22)

Food Truck Park

Το Food Truck Park που επισκεφθήκαμε από την άνοιξη ως το φθινόπωρο μας θυμίζει πως για να επιστρέφει, σημαίνει πως έρχεται η καλύτερη σεζόν της χρονιάς!

Τα βανάκια του Food Truck Park είναι έτοιμα και πάλι να σηκώσουν χειρόφρενο στην όμορφη αυλή τους ώστε να προσφέρουν αμέτρητες επιλογές φαγητού και ποτού για κάθε γούστο.

Βρες το στο Facebook

info
Καπετάν Ντόγρα 31, Πυλαία
695 576 8730

Ανφαν Γκατέ

Το Ανφάν Γκατέ, το bar-restaurant που μπήκε στη ζωή μας πριν μερικά χρόνια, εκεί στο πανέμορφο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, δεν θα ‘αφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη και το νοητό μας ταξίδι με προορισμό τη Γουαδελούπη ξεκινά μέσα στον Απρίλιο στην πολύχρωμη αυλή! Ως τότε όμως, σου προτείνουμε σίγουρα να ρεμβάσεις στον επάνω όροφο, και να πιάσεις θέση μπροστά στην τεράστια τζαμαρία για να μαζέψεις ήλιο!

Ἁγ. Δημητρίου 159Α

231 024 7307

Merenda

Το παρατηρείς από μακριά. Είναι ένα κουκλίστικο καφέ μπαρ με επιλογές σε φαγητό που σίγουρα πρέπει έστω μια φορά να επισκεφτείς. (Φλογητών 2, Νεάπολη). Πίνεις καφέ, τρως brunch και περνάς στο ποτό και στο δείπνο. Όλα σε ένα!

Γεντί Κουλέ σημαίνει πάμε στο Αίθριο

Μέχρι το 1912 σε αυτό τον καφενέ έπιναν τον καφέ τους οι φρουροί των φυλακών μαζί με τους επισκέπτες. Σήμερα είναι ένα φροντισμένο, ξύλινο, καλλιτεχνικό στέκι, με ζεστή ατμόσφαιρα το χειμώνα ιδανικό για κρασί ή ζεστά ροφήματα, αλλά και το καλοκαίρι στην αυλή κάτω από τα δέντρα. Το Αίθριο είναι ένα μαγαζί σχεδόν 25 ετών.

Τrees Trees

Μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης, βρίσκεται η πιο cool Silver Bullet Canteen της Θεσσαλονίκης, το «Trees Trees»! Ανακάλυψε και εσύ αυτή την μικρή πράσινη όαση μέσα στην πόλη, κρυμμένη μέσα στα δέντρα, όπως ορίζει και το όνομα της.

Aνατολής & Ελαιώνων, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

Cin Cin

“Τσιν-τσιν, γλυκό κρασί με κερνάς εσύ …”. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην αγαπημένη Ικτίνου, θα βρεις το νεοκλασικό που φιλοξενεί το Cin Cin, που εκτός από όμορφο εσωτερικό έχει και υπέροχη αυλή με τέλεια διακόσμηση και νόστιμες προτάσεις για φαγητό όλες τις ώρες της μέρας.

(Ικτίνου 22, Κέντρο)

Cin Cin | biscotto

Στην αυλή του Rover όλο και κάποιον φίλο θα πετύχεις

Εδώ και 12 χρόνια έχουμε περάσει πολλά εκεί μέσα. Από την Τετάρτη έως την Κυριακή ένα πλήρες πρόγραμμα γεμάτο μουσική. Τα live show συντροφεύουν η εκλεκτή κάβα και η τεράστια ποικιλία μπίρας!

Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα

2316 014 196

Μιμόζα – Αναψυκτήριον

Μια ανάσα δροσιάς στα Δυτικά. Χώρος εκδηλώσεων, χώρος δημιουργικής έκφρασης και πλούσιο menu:Burger, pinza&vegan για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Η Μιμόζα είναι το νέο στέκι στην καρδιά των Δυτικών περιοχών της Θεσσαλονίκης. Το εξειδικευμένο προσωπικό, της, αναλαμβάνει το στήσιμο μιας εκδήλωσης από το μηδέν.

Λαγκαδά 167

Στου Caravan την όμορφη γωνιά

Το The Caravan Cafe είναι ένας all-day χώρος με vintage αισθητική που υποδέχεται καθημερινά τους επισκέπτες του για καφέ, βραβευμένο brunch & signature cocktails. Όταν έχει ήλιο όμως, σκοτωνόμαστε για να προλάβουμε τα πανέμορφα καρεκλάκια του, που γεμίζουν πάντα από κόσμο. Σε μια κούκλα γειτονιά.

(Bαμβακά 3)

Πόρτα Ανοιχτή

Στα δυτικά της πόλης μία από τις καλύτερες επιλογές είναι η “Πόρτα Ανοιχτή”. Φιλοξενείται σε υπέροχο, παλιό αρχοντικό και διαθέτει πανέμορφη αυλή και εξαιρετικές προτάσεις για φαγητό, καθώς και εμπνευσμένα κοκτέιλ και λίστα κρασιών.

(Κολοκοτρώνη 13, Σταυρούπολη, Μονή Λαζαριστών)

Πόρτα Ανοιχτή, Θεσσαλονίκη - Κριτικές εστιατορίων - Tripadvisor

 

 

 

 

 

 

 

Εσπεράντο

Σε αυτή την αυλή έπαιξαν και προπονήθηκαν μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του μπάσκετ της πόλης μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα. Καθώς ήταν η αυλή της ένδοξης ΜΕΝΤ στην Τούμπα.

(Επταλόφου 14, Κάτω Τούμπα)

*Τα ρεπορτάζ πόλης είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...