HomeUrbanitiesΠού θα βρεις τα πιο νόστιμα τσουρέκια...

Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα τσουρέκια στην πόλη

Αναμφίβολα, τα τσουρέκια αποτελούν από τα πιο αγαπημένα γλυκά στη Θεσσαλονίκη. Με τη μοναδική τους αφράτη υφή και το γλυκό άρωμά τους, τα τσουρέκια των ζαχαροπλαστείων αυτής της πόλης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της γαστρονομικής κληρονομιάς της περιοχής. Είτε προτιμάτε τα κλασικά τσουρέκια είτε τα πιο μοντέρνα με επικάλυψη σοκολάτας, τα τσουρέκια της Θεσσαλονίκης σίγουρα αρέσουν σε όλους.

Mpezes Pastry Shop

Τα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του πολιτιστικού ύφους της πόλης, αναδεικνύοντας την πολυπολιτισμική κληρονομιά της. Από τον ανατολικό προσανατολισμό των εκλεκτών γεύσεων της Μικράς Ασίας έως τη δυτική αισθητική επηρεασμένη από τη γαλλική πατισερί, τα ζαχαροπλαστεία προσφέρουν ένα πλούσιο φάσμα γεύσεων και αρωμάτων που μένει στη μνήμη!

Πάμε να δούμε όσα πρότειναν οι αναγνώστες του Εξώστη!

Ας δούμε λοιπόν ανά περιοχή, τις προτάσεις και όσοι έχετε άποψη, πείτε την μας στα σχόλια στο Facebook.

Στο κέντρο οι αναγνώστες πρότειναν: Ζαχαροπλαστείο Δεληγεωργάκη, Αγίας Σοφίας 58, Pazzi – Eat and Drink with Pleasure στην Αγίου Δημητρίου 161, Το ψωμί της Γερακίνας στην Ιασωνίδου 11, και όπως πάντα, Τιτάνια στην Καρόλου Ντηλ 22, Μουρούζης στη Μητροπόλεως 95, Τερκενλής στην πλατεία Αριστοτέλους. Ακόμα, Ζαντέ στον Άγιο Παύλο!

Μακεδονικό

Πάμε ανατολικά! Ζαχαροπλαστείο Μακεδονικό στην Πυλαία, Αχιλλέας στη Βασιλίσσης Όλγας 89, Γλυκοπλαστείο στη Ναυπλίου 24, Κ. Τούμπα αλλά και Κουκουμέρια, Μικράς Ασίας 50. Έπειτα, Ζαχαροπλαστείο Καραγιάννης, Ευζώνων 50. Ακόμα μας πρότειναν τον Εμμανουήλ Μπεζέ Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 117, την Υπατία, στην Χαριλάου (Γενημματά 47), το Ζυμαράκι στην οδό Πυλαίας 41, αλλά και τον Γαβανά στη Μπότσαρη 44. Και ακόμα, Φούρνος Θέρμη, Ετεοκλέους 21 στη Χαριλάου, Ζέζας στη Διαγόρα 78 στην Τούμπα, αλλά και Άλευρον στον Τρίλοφο!

Ζυμαράκι

Πάμε δυτικά, και με πολύ ενθουσιασμό οι αναγνώστες επέλεξαν τα εξής: Υφαντόπουλος, Θωμά Χατζίκου 43 στη Μενεμένη και Ζαχαροπλαστείο Μαργαρίτα, Κύπρου 15, Συκιές!

 

*Το ρεπορτάζ είναι επιλογή των αναγνωστών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related stories

La Nomad House ένα διακρατικό περιοδεύον πολιτιστικό φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

La Nomad House ένα διακρατικό περιοδεύον πολιτιστικό φεστιβάλ για...

Η μεγάλη γιορτή των μικρών βιβλιοπωλείων επιστρέφει στις 27 Μαΐου – 1 Ιουνίου!

H τελευταία εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στα μικρά...

Οι ταινίες της εβδομάδας 16.05-22.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η Eurovision καθήλωσε το ελληνικό κοινό...