HomeUrbanitiesΠού θα πάμε για θαλασσινά; Μια λίστα...

Πού θα πάμε για θαλασσινά; Μια λίστα με επιλογές από άκρη σ’άκρη της πόλης

της Δάφνης Τσάρτσαρου

Οι Θεσσαλονικείς έχουν στενή σχέση με τη θάλασσα και τα ψαροεστιατόριά τους είναι ένα και ένα!

Στο κέντρο

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα φας υπέροχα θαλασσινά στη “Λόλα”, αγαπημένο στέκι για πολλούς ντόπιους αλλά και επαγγελματίες που επισκέπτονται την πόλη, με νόστιμους ουζομεζέδες και ξεχωριστά ζυμαρικά με θαλασσινά.

Στο ιστορικό ουζερί, “Αγορά”, στη Δραγούμη με Καποδιστρίου θα δοκιμάσεις κλασικά και νόστιμα θαλασσινά, αλλά και ριζότο και γαριδομακαρονάδες. Έφυγες για Καπάνι, και δοκιμάσεις ρεμπετομεζέδες, “στου Μήτσου”, ένας θησαυρός ταπεινότητας και νοστιμιάς. Με μερακλίδικους μεζέδες, καλό τηγάνι κι έμπειρη σχάρα!

Ανατολικά

Στα ανατολικά της πόλης, υπάρχει πάντα το αγαπημένο και ποιοτικό “Ουζερί του Καβούρη” με τους Θεσσαλονικείς να το εμπιστεύονται εδώ και χρόνια για τα πιάτα του – θαυμάσιους τσιπουρομεζέδες, αλλά και στην Τούμπα ορκίζονται στο “Mezedaki Bar” πολλοί – κυρίως νέοι- λάτρεις των θαλασσινών, επιλέγοντας τα παραδοσιακά πιάτα με πιο σύγχρονη ματιά.

Πάμε “Χαμόδρακα” ή μήπως… στο “Καρνάγιο”; Οι μοναδικοί μεζέδες για τσίπουρο και ούζο θα σας κρατήσουν την πιο νόστιμη συντροφιά, ενώ τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλα σας.

Για σένα που η θάλασσα είναι… τρόπος ζωής και πιο εύκολα προσβάσιμη, μπορείς να επισκεφτείς ένα από τα κλασικά κι αγαπημένα μαγαζιά στην παραλία της Περαίας – Νέων Επιβατών: “Το μπαλκόνι του Μπαξέ”, ο “Θωμάς”, ο “Αχ!Νίκο Αχ!”, τα “Θαλασσοπούλια”, ο “Αιγιαλός”, η “Τράτα”, κ.α. Με πιάτα παραδοσιακά και καμιά φορά και πιο μοντέρνα. Και με μια αγάπη για τη θάλασσα που περνάει από γενιά σε γενιά!

Δυτικά

Από την άλλη πλευρά, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, υπάρχει η ξακουστή “Μέδουσα” με τον ιδιοκτήτη να επιμελείται και τα πιάτα που … διαπρέπουν, όπως το μυδοπίλαφο, οι γαρίδες σαγανάκι και η αστακομακαρονάδα.

Τέλος, στο “Νυδρί” στον Εύοσμο κι αυτό, θα φας εκτός από νόστιμα θαλασσινά, σαν το χταποδάκι και τα μύδια, και την εξαιρετική χειροποίητη φάβα – μια κουζίνα με μεγάλο μεράκι!

Related stories

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Νάσια Σπυριδάκη

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Αστικοί Θρύλοι | Ο Μεσσίας Σαμπατάι Σεβί

γράφει η Μαρία Ράπτη Λένε πως έρχεται ο Μεσσίας, πως...

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...