HomeΘέματαΥπεραστικό Κορίτσι | Γίνε ένας μικρός ήρωας.

Υπεραστικό Κορίτσι | Γίνε ένας μικρός ήρωας.


Ξέρω ότι μάλλον δεν έχεις ιδιαίτερη όρεξη αυτό το διάστημα. Ξέρω πως θα ήθελες να δείρεις κάποιον (μάλλον), να βρίσεις (πιθανόν), να μαλώσεις, να κλάψεις (αυτό πάει για τα κορίτσια). Και είναι και αυτή η ρημάδα η κρίση- και δεν μιλάμε μόνο για την οικονομική- αυτή η κρίση και ο φόβος, αυτό που φοβάσαι συνεχώς κάτι. Τι, δεν μπορείς να προσδιορίσεις. Αλλά τι θα ΄λεγες να γίνεις ένας μικρός ήρωας;


Μικρός ήρωας είναι αυτός που πηγαίνει στη δουλειά του και πρέπει να αντέξει το κομπλεξικό αφεντικό, αυτός που κάνει υπομονή με δύσκολους ανθρώπους, αυτός που δε το βάζει κάτω όταν όλα πάνε στραβά αλλά ακόμη περισσότερο, μικρός ήρωας είναι αυτός που μοιράζει κουβέρτες σε άστεγους, αυτός που παίρνει μια τυρόπιτα για έναν επαίτη στο δρόμο. Μικρός ήρωας είναι αυτός που θα χαλαλίσει τη Κυριακή του για αναδάσωση, αυτός που θα επιλέξει να ξεβολευτεί και θα πάει να καθαρίσει ένα πάρκο.


Και πόσο τους χρειαζόμαστε αυτούς τους ήρωες, όταν έχουμε μάθει να είμαστε περισσότερο πρωταγωνιστές σε μικρές ιστορίες, αλλά όχι μικροί ήρωες. Το αστείο είναι πως πραγματικά μπορείς να κάνεις κάτι ηρωικό χωρίς καν να κουραστείς- τα παλιά σου ρούχα, πήγαινέ τα μέχρι τη γωνία- θα τα πάρουν μέσα σε μερικά λεπτά, τα παλιά σου βιβλία, δώσε τα στη βιβλιοθήκη της περιοχής σου, κάνε ανακύκλωση. Κι αν έχεις χρόνο κάνε εθελοντικά μαθήματα σε άνεργους, πήγαινε μέχρι το γηροκομείο και ρώτησέ τους τι ανάγκες έχουν, οργάνωσε ένα συσσίτιο. Τέτοια. Και αν τα κάνεις, φώναξέ μας να σου δώσουμε ένα χεράκι.

Related stories

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας: Περιμένοντας τον άγγελο σαράντα χρόνια

Μεταξύ «συρμού» και αποβάθρας γράφει ο Άγγελος Μαλλίνης Ταξίδι στο κέντρο...

Η Δήμητρα έχει ένα από τα ομορφότερα καφέ της πόλης, μπροστά σε ένα από τα ομορφότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης

συνέντευξη στη Μαρία Καρασπύρου Η Δήμητρα Γρηγοριάδου είναι η ιδιοκτήτρια...

Αποκάλυψη τώρα , το χάος γύρω από την παραγωγή του αντιπολεμικού έπους του Φρανσις Φορντ Κόπολα

γράφει η Φανή Εμμανουήλ Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η...

Πού θα συναντηθούν πέντε επιτάφιοι για πρώτη φορά στα χρονικά, στην πόλη

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θρησκευτικότητας και...

“Baby Reindeer” ή αλλιώς η πιο ειλικρινής σειρά για την κακοποίηση

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Σειρές και ταινίες που βασίζονται σε...