HomeUrbanitiesLive stagesΟ μουσικός Γιώργος Αβραμίδης μιλάει στον Εξώστη,...

Ο μουσικός Γιώργος Αβραμίδης μιλάει στον Εξώστη, με αφορμή το Live του στον Πολυχώρο WE

Μετά από 1,5 χρόνο απουσίας, ο Πολυχώρος WE ξεκλειδώνει τις πόρτες του, ξεσκεπάζει τις κονσόλες του, ανοίγει τα μικρόφωνα και δυναμώνει τα ηχεία του! Παρασκευή 22 Οκτωβρίου o Γιώργος Αβραμίδης και Invented Memories με την Αλεξάνδρα Σιέτη παρέα με την Mimis Nikolopoulos Band παίρνουν τα όργανά τους και ανεβαίνουν στην σκηνή του WE για μια ξεχωριστή συναυλία – γιορτή. Κιθάρες, βιολιά, πλήκτρα, τρομπέτες, κρουστά και τύμπανα παίρνουν επιτέλους τη θέση τους και ο χώρος πλημμυρίζει ξανά μουσικές, ρυθμούς και μελωδίες… και το ταξίδι ξανα-ξεκινά!

Ο Γιώργος Αβραμίδης είναι μουσικός και παίζει με τον Γιάννη Αγγελάκα τους ΕΚΜΕΚ, τους Polkar και τους Tuflon, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις δικές του μουσικές. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του cd με τίτλο Protocoll, το 2015 το δεύτερό του με τίτλο Voyager και το 2018 το τρίτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο Invented Memories. To 2020 κυκλοφόρησε το single Βlind Week σε συνεργασία με την Αλεξάνδρα Σιετή, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα airplays των ραδιοφώνων σε όλη την χώρα.


Ο τρομπετίστας από τη Θεσσαλονίκη και η μπάντα του κάνουν ένα μακρύ άλλα χαλαρό ταξίδι μέσα σε smoothie μελωδίες και ρυθμούς κάνοντας τον ακροατή να μετακυλήσει από τις μουσικές παραδόσεις ενός παζαριού της Ανατολίας και μιας θερμής Αιγυπτιακής νύχτας έως τον ψυχρό κελτικό βορρά. Τρομπέτα, πλήκτρα, κιθάρες και τύμπανα, σε συνδυασμό με τη μαγική φωνή της εκπληκτικής Αλεξάνδρας Σιετή, αρμονικά δεμένα, είναι συνοδοιπόροι σε αυτό το μαγικό ταξίδι.


Πείτε μας λίγα λόγια για το μουσικό σας σχήμα και την καλλιτεχνική σας ταυτότητα.

Οι Invented Memories είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε στην ουσία το 2013 μετά την κυκλοφορία του πρώτου μου προσωπικού δίσκου Protocol. Από την πρώτη στιγμή που συστάθηκε ήταν πολυπληθές (8 μουσικοί επι σκηνής), οπότε καταλαβαίνετε πως δεν τσιγκουνευτήκαμε ηχητικά και ενορχηστρωτικά παρά την δυσκολία των καιρών. Παίζοντας κυρίως ορίτζιναλ συνθέσεις, μουσικά κινούμαστε στον χώρο της τζαζ-ποπ και ροκ μουσικής. Σίγουρα τα πνευστά δίνουν μια ξεχωριστή ταυτότητα στον ήχο της μπάντας σε συνδυασμό με την ξεχωριστή φωνή της Αλεξάνδρας Σιετή.

Ποιοι είστε;

'Oπως είπα πριν η μπάντα αποτελείται από 8 μέλη. Τάσος Κορκόβελος – πλήκτρα (Souled Out), Αλέξης Αρχοντής – τύμπανα (Γιάννης Αγγελάκας, MyExcuse), James Wylie – Σαξόφωνο, Καμαντσέ (Γιάννης Αγγελάκας), Χρήστος Παππάς – Μπάσο (Πλήρει Ντάξει, Ντίνος Σαδίκης), Αλέκος Παπουλίδης – Κιθάρα (NASA FUNK), Eduard Spaapen – Kρουστά (Paranaue), Aλεξάνδρα Σιετή – Φωνή (Souled Out)

Πως περάσατε τους μήνες της καραντίνας;

Προσπάθησα να είμαι όσο πιο δημιουργικός γινόταν. Έκανα δύο Live Streamings με μεγάλη επιτυχία και κυκλοφόρησα έναν δίσκο (Γιορτάστε Ελεύθερα) σε συνεργασία με τον Dj Mestre και 2 Singles (Blind Week, Phoenix). Παράλληλα ηχογραφούσαμε τον νέο δίσκο του Γιάννη Αγγελάκα και των 100°C.

Τι θα ακούσουμε στο live σας στο we;

Θα ακούσετε τραγούδια από όλες τις δισκογραφικές μου δουλειές καθώς και κάποιες διασκευές που αγαπάμε πολύ, δίνοντας το δικό μας χρώμα και ήχο σε αυτές συν μια διασκευή έκπληξη.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει και σας κρατάει ενεργούς;

Νομίζω η αγάπη για την ίδια την ζωή και ότι περικλείει αυτή, είναι η κινητήριος δύναμη. Ο έρωτας, η φιλία, η φύση, ένας απλός καθημερινός άνθρωπος που αγωνίζεται για την επιβίωση, η χαρά, η λύπη και άλλα πολλά..

Αν μπορούσατε να ξεχωρίσετε 1 τραγούδι που αγαπάτε ποιο θα ήταν αυτό;

Είναι πολύ δύσκολο αυτό που μου ζητάτε να σας πω. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο τραγούδι και δεν μου αρέσει να το κάνω. Όλα τα τραγούδια έχουν την ομορφιά τους και την δική τους ιστορία.

Γιώργος Αβραμίδης & Invented Memories feat. Αλεξάνδρα Σιέτη
Μίμης Νικολόπουλος Band

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Είσοδος: 10€

*Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων. Εισιτήρια μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτύου viva.gr :
https://www.viva.gr/…/giwrgos-abramidhs-nvented…/

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 | Η συναυλία ξεκινά στις 21:00

Related stories

Το σπίτι του Δημήτρη Αμελαδιώτη είναι ένα έργο τέχνης σε εξέλιξη

WHO IS WHO: Μου αρέσει να παρουσιάζομαι ως εικαστικός,...

Οι ταινίες της εβδομάδας 25.04-01.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η κατρακύλα στα εισιτήρια των κινηματογράφων...

Η Μαρίτα Καρυστηναίου δημιουργεί τα φωτιστικά των ονείρων σας

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Decolight λειτουργεί από το 2010 και...

Ψηλά στο Εσκί Ντελίκ, αναμνήσεις μιας άλλης ζωής

Ήταν μικρές κι αθώες κοπελούδες σαν ήρθανε απ’ την...