HomeNewsroomΤο RSS δεν πεθαίνει!

Το RSS δεν πεθαίνει!

Είναι πλέον γνωστή η απόφαση της Google να βγάλει απο την πρίζα μια απο τις πιο εύχρηστες υπηρεσίες της, το Reader μέσα στο επόμενο διάστημα. Σίγουρα η απόφαση ξάφνιασε και ανησύχησε πολλούς απο 'μας για τον τρόπο που θα συνεχίζαμε να χρησιμοποιούμε τα rss feeds των αγαπημένων μας ιστοσελίδων. 

Μια σειρά απο εναλλακτικούς readers έρχονται να αναπληρώσουν το κενό και φυσικά να επιβεβαιώσουν σε όλους μας ότι το rss θα αργήσει να πεθάνει!
Flipboard

Απολαυστικό στη χρήση το Flipboard είναι κατ'ουσίαν ένα social online magazine. Ευκολόχρηστο τόσο για κατόχους συσκευών mac και android. Η αισθητική του περιοδικού που ξεφυλλίζεις και αποκαλυπτονται δεκάδες ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ειδήσεις, εικόνες, βίντεο,  είναι το ειδικού ατου αυτής της υπηρεσίας.
Pulse

Κάτι παραπάνω απο ένα rss feed, το Pulse προσφέρει στους χρήστες που έχουν Mac την δυνατότητα να ενημερώνονται για τα αγαπημένα sites, blogs και social media σε χρόνο μηδέν. Η παρουσίαση όλων αυτών γίνεται σε ένα μωσαϊκό πλούσιο σε εικόνες.
Feedly

Ίσως η καλύτερη πρόταση στο είδος των rss feeds, η οποία μάλιστα φιλοδοξεί να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη αφού δηλώνει ότι ήδη πάνω απο 3 εκ. χρήστες του Google Reader κάνουν χρήση των υπηρεσιών της.
Τα συν της υπηρεσίας είναι ότι ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία είτε με τον παραδοσιακό τρόπο ενός reader ειτε σαν να διαβάζει ένα ψηφιακό περιοδικό με μωσαϊκό (χρησιμοποιεί δηλαδή το στυλ του Flipboard). Επίσης προσφέρει την δυνατότητα χρήσης τόσο σε σταθερό υπολογιστή όσο και σε ταμπλέτα (i-pad ή android) ή κινητό i-phone. Τέλος είναι εφικτή η κατηγοριοποιήση σε φακέλους και tags των rss αλλά και η δυνατότητα εναλλαγής εμφάνισης των φακέλων σε μορφή headlines/mosaic/timeline.
Netvides
Το Netvibes περιγράφει τον εαυτό του σαν έναν πίνακα κοινωνικών ανακοινώσεων. Προσφέρει υπηρεσίες RSS. Είναι προσβάσιμο τόσο σε IOS όσο και σε Android αλλά και σε browser (άρα και στον σταθερό υπολογιστή ή στο notebook σας). Το layout είναι αρκετά καλό και η τοποθέτηση νέων rss feeds γίνεται εύκολα. Στα μέιον της υπηρεσίας η δυσκολη μετακίνηση των υπάρχοντων rss απο τον Google Reader, όπως και η διαγραφή άχρηστων feed που μπορεί να σας μπερδέψει.
Newsblur

Μακριά απο την χλιδή παροχών του Feedly αλλά αρκετά μινιμάλ και λειτουργικό στις υπηρεσίες του. 
 Υπάρχει άμεση και συχνή ανανέωση των feed. Προσφέρει επίσης την δυνατότητα για κατηγοριοποίηση των feeds ακόμα και με φάκελο μέσα στον φάκελο. Το άνοιγμα feed είναι αυτόματο σε ειδικό πίνακα στην οθόνη. Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη τόσο σε IOS όσο και σε Android. Σημαντικό μειονέκτημα ότι για περισσότερα απο 64 feeds προσφέρεται μόνο συνδρομητικά.
NetNewsWire

Ο παππούς του Mac RSS Reader. Σίγουρα θα σε γυρίσει 10 χρόνια πίσω σε λειτουργικό περιβάλλον. Πανεύκολο στη χρήση αλλά αισθητικά παλιομοδίτικο.
Το τέλος εποχής στο Google Reader ανοίγει ουσιαστικά την αγορά σε δεκάδες εναλλακτικές πλατφόρμες του είδους

Related stories

Ραντεβού στα λουλουδάδικα: Σε αυτή τη γειτονιά, είναι όλα ανθισμένα

γράφει η Έλλη Πελίτη/ Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου "Κρύβομαι μες στο...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Στέφανος Σκαρλακίδης

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Το Challengers αποτελεί την καλύτερη επιλογή στις αίθουσες αυτή την περίοδο που διανύουμε

γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος CHALLENGERS (2024) του Λούκα Γκουαντανίνο Διάρκεια: 132’ Η...

Αφιερώματα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Με αφορμή τοπικές προβολές και αφιερώματα,...

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...