John Jeff Touch

«εμείς ευθυνόμαστε για την κατάσταση γύρω μας»

Την Πέμπτη 31 Μαΐου στο Block 33 θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε μπροστά σε ένα σωστό μουσικό φαινόμενο. Ποιος είναι και τι θα παρουσιάσει στην συνέντευξη που ακολουθεί.

Tι πρόκειται να παρουσιάσετε την Πέμπτη στο Block 33;
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέο μου single “Battlefield” από τη WebArt Records παγκοσμίως, αποφάσισα να δώσω ένα δείγμα της νέας μου δουλειάς στον κόσμο μέσα από αυτή τη συναυλία. Επίσης θα παρουσιάσουμε κομμάτια της προηγούμενης δισκογραφικής μου δουλειάς “First Touch” , όπως και μερικά από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια, από καλλιτέχνες όπως Michael Jackson, Audioslave, Queen . Θέλω να επισημάνω ότι οι διασκευές που θα ακούσετε την Πέμπτη 31 Μαΐου θα είναι τουλάχιστον αντάξιες των original εκτελέσεων…
Πέρα από το δικό μας set θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε 3 πολύ αξιόλογα group.
Τους “Retrogress” οι οποίοι είναι και οι νικητές του διαγωνισμού συγκροτημάτων της WebArt οι οποίοι θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά το νέο τους κομμάτι “Born to the end” το οποίο κυκλοφορεί τον Ιούνιο παγκοσμίως από την WebArt Records.
Τους “Great Eastern” οι οποίοι θα παρουσιάσουν επίσης το νέο τους κομμάτι “ Almost Gone” , το οποίο κυκλοφορεί στις 14 Ιουνίου από τη WebArt Records.
Tους “Broken Tempo” οι οποίοι έχουν παρουσιαστεί ως support σε πολύ γνωστά συγκροτήματα και θα παρουσιάσουν κομμάτια από τη δισκογραφική τους δουλειά.

Διαβάζω στο βιογραφικό σας πολλές και σπουδαίες συνεργασίες. Ποια είναι αυτή
που πρόκειται να μείνει στην μνήμη σας ανεξίτηλα χαραγμένη;
Κάθε συνεργασία που έχω κάνει είναι από μόνη της ιδιαίτερη. Οι συνεργασίες μου με άτομα όπως ο Milcho Leviev, που μου έκανε την τιμή να παίξει στο δίσκο μου ,όπως και στο video clip του“Sometimes” και του παραγωγού και φίλου μου Sanny-X στο να μου προτείνει να κάνω backing vocals στο 40th anniversary remix των Deep Purple, ήταν σίγουρα ξεχωριστές.

Πότε ανακαλύψατε ότι διαθέτετε 4 οκτάβες και…με τι τρόπο;
Αυτά τα πράγματα δεν ανακαλύπτονται, αποκτώνται με κόπο και σωστές επιρροές.
Αυτό είναι που προσπαθώ να μεταδώσω στους μαθητές μου και στα σεμινάρια μου.
Όταν κάποιος ακούει μια φωνή που τον ηρεμεί, τον “μαγεύει”, τον εντυπωσιάζει ακούει μόνο το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει ρίξει αυτός ο άνθρωπος.
Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι. Νομίζουν ότι αυτός απλά …γεννήθηκε με το χάρισμα. Το χάρισμα ή ταλέντο σε έναν άνθρωπο είναι το 30% ,το άλλο 70% είναι ΜΟΝΟ δουλειά!
Αυτό είναι το μυστικό …
Η ίδια φόρμουλα ισχύει σε όλους τους τομείς, σε όλους τους ανθρώπους.

Ακούγοντας το «Sometimes», διακρίνω στοιχεία ατονικότητας ως προς την ενορχήστρωση. Έχετε ασχοληθεί με την συγκεκριμένη σχολή;
Μάλλον θέλεις να πεις το ότι το “Sometimes” έχει πιο περίεργη αρμονία από τα συνηθισμένα κομμάτια. Είναι ένα κομμάτι ίσως δύσκολο για τα αυτιά των περισσοτέρων ,αλλά όταν το ακούσεις πιο προσεκτικά βλέπεις ότι τελικά δεν είναι τόσο περίεργο όσο φαινόταν στην αρχή. Κάθε νότα , κάθε όργανο έχει την θέση του.
Γενικότερα όταν γράφω μουσική δεν σκέφτομαι τίποτα από τη μουσική που ξέρω, τη μουσική που έχω ακούσει ή τη μουσική που έχω μάθει…
Βουτάω μέσα στην ψυχή μου και όταν αναδύομαι βγάζω στην επιφάνεια πάντα κάτι καινούριο , το οποίο εκ των υστέρων ανακαλύπτω γιατί το έχω γράψει.
Μόνο έτσι γράφεις μουσική, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αντιγράφεις…

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Πέρα από τις παραγωγές που ετοιμάζω με τους καλλιτέχνες της WebArt στα άμεσα σχέδια μου όπως προείπα είναι η κυκλοφορία του νέου μου single “ Battlefield” και έπειτα το επόμενου solo album μου “Warnings”.
Το «Warnings” είναι μια δουλειά που την ετοιμάζω εδώ και 2,5 χρόνια και θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Είναι ένα δυναμικό rock album με πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και στίχους που σκοπό έχουν να ταρακουνήσουν λίγο τον σύγχρονο άνθρωπο. Οι στίχοι θα έλεγα ότι είναι βασισμένοι στο Ορθόδοξο Χριστιανικό πνεύμα και στους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου.
Τα τελευταία χρόνια έχω αλλάξει τελείως στάση ζωής και συνειδητοποίησα πόσο επιπόλαια έβλεπα κάποια πράγματα.
Όταν ένας καλλιτέχνης ανεβαίνει στο stage ή βγάζει ένα δίσκο έχει μεγάλη ευθύνη για το τι θα μεταδώσει στον ακροατή.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς ευθυνόμαστε για την κατάσταση γύρω μας. Για να την αλλάξουμε πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι προς το καλύτερο. Η Ορθοδοξία και ο Χριστός είναι ο πιο γρήγορος, εύκολος και ασφαλής τρόπος .
Ας αφήσουμε λοιπόν ψευτοθεωρίες , ψευτοφιλοσοφίες, πολιτικές και μη ιδεολογίες που μόνος τους σκοπός είναι να μας μπερδεύουν, να μας φέρνουν σε φυσικό και πνευματικό αδιέξοδο και ας ασχοληθούμε και λίγο με την ψυχή μας και τη σωτηρία της.

Αν ο John Jeff Touch δεν ήταν μουσικός με τι άλλο θα ασχολούνταν;
Με πάρα πολλά πράγματα… Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να είμαι κάπου τελείως απομονωμένος με την οικογένεια μου πέρα από τον πολιτισμό ή να ασχοληθώ με οτιδήποτε έχει να κάνει με δημιουργία. Τώρα που σου το λέω συνειδητοποιώ ότι το studio συνδυάζει ακριβώς αυτά τα δυο…

Related stories

Ραντεβού στα λουλουδάδικα: Σε αυτή τη γειτονιά, είναι όλα ανθισμένα

γράφει η Έλλη Πελίτη/ Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου "Κρύβομαι μες στο...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Στέφανος Σκαρλακίδης

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Το Challengers αποτελεί την καλύτερη επιλογή στις αίθουσες αυτή την περίοδο που διανύουμε

γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος CHALLENGERS (2024) του Λούκα Γκουαντανίνο Διάρκεια: 132’ Η...

Αφιερώματα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Με αφορμή τοπικές προβολές και αφιερώματα,...

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...