HomeMind the artDesign - ΑρχιτεκτονικήΗ Μαρία είναι η χαμογελαστή διακοσμήτρια που...

Η Μαρία είναι η χαμογελαστή διακοσμήτρια που ξέρει πώς να κάνει κάθε χώρο όμορφο

Φωτογραφίες: Mαρία Ευσταθιάδου

Έχει σχεδιάσει μαγαζιά και έχει διακοσμήσει πολλά σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ταυτόχρονα κρατάει μόνη της ένα e-shop και το φυσικό κατάστημά της. Γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τη Μαρία Παυλίδου, που είναι ένα κορίτσι ταλαντούχο, γεμάτο κέφι και πάντα χαμογελαστό. Η Μαρία ξέρει να αλλάξει κάθε χώρο, on a budget, είτε είναι μικρός είτε είναι μεγάλος, είτε έχεις κατάστημα είτε έχεις ένα μικρό διαμέρισμα.

Μαρία, θέλεις να μας πεις τι ακριβώς κάνει ένας interior designer;

Ο interior designer είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την διακόσμηση εσωτερικών χώρων, με στόχο να είναι λειτουργικοί, αισθητικά ελκυστικοί και να καλύπτουν τις ανάγκες των χρηστών τους. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του πελάτη του, ο interior designer δημιουργεί τη διαρρύθμιση του χώρου, επιλέγει τα υλικά, τη χρωματική παλέτα, τα έπιπλα , τα διακοσμητικά στοιχεία και τον φωτισμό του χώρου. Επιπλέον αναλαμβάνει την επίβλεψη των εργασιών διασφαλίζοντας την ορθή υλοποίηση τους με γνώμονα την ικανοποίηση των απαιτήσεων του πελάτη του.

Μπορείς να μας περιγράψεις μία μέρα σου;

Το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας θα με βρεις στο Design Map, που είναι ο χώρος που έχω δημιουργήσει και λειτουργεί ως κατάστημα-showroom, για να μπορούμε να βλέπουμε και να επιλέγουμε έπιπλα και διακοσμητικά. Ταυτόχρονα αποτελεί και τον τόπο συνάντησης και εργασίας για τα νεα project εσωτερικης διακόσμησης που προκύπτουν. Ενδιάμεσα στη μέρα υπάρχει πάντα χρόνος επίσκεψης στο χώρο του πελάτη είτε για μετρήσεις ή για επίβλεψη των εργασιών που γίνονται!

Πώς σου φαίνονται τα σπίτια στη Θεσσαλονίκη, είναι αρκετά ντιζαϊνάτα;

Υπάρχει πολύ καλό υλικό στα σπίτια στη Θεσσαλονίκη! Θεωρώ ότι υπάρχει η ανάγκη αλλα και η διάθεση των κατοίκων αυτής της πόλης, να φτιάξουμε ένα χώρο που να μας εκφράζει και να είναι αισθητικά άρτιος, γιατί είναι πλέον αποδεκτό το γεγονός ότι ο προσωπικός μας χώρος, το σπίτι μας, έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας! Επίσης παρατηρώ ότι υπάρχει περισσότερος κόσμος που εμπιστεύεται τη διακόσμηση του χώρου του σε κάποιον επαγγελματία του κλάδου.

 Όσον αφορά την αρχιτεκτονική στην πόλη, εχεις κάποια αγαπημένα κτίρια;

Αγαπώ την Casa Bianca στη Βασιλίσσης Όλγας – που μαζί με τα υπόλοιπα νεοκλασικά που έχουν απομείνει- δίνει μια ξεχωριστή νότα στην πόλη. Ακόμη ένα αγαπημένο μου κτίριο είναι το Βυζαντινό Μουσείο, που θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής εναρμονισμένο με τον περιβάλλοντα χώρο και με τον σκοπό που εξυπηρετεί ως μουσείο.

Τι είναι στη μόδα αυτή την εποχή όσον αφορά τη διακόσμηση; Ή μήπως τελικά δεν πρέπει να ακολουθούμε τη μόδα;

Η μόδα και οι τάσεις στη διακόσμηση, αλλά και γενικότερα, καλό είναι να λαμβάνονται υπόψη ανα περίπτωση, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να διατηρείται και το προσωπικό στοιχείο που επιτρέπει τον/την καθένα/καθεμία μας να ξεχωριζει.

Προσωπικά φροντίζω να υπηρετώ το όραμα του project όταν πρόκειται για επαγγελματικούς χώρους και να δημιουργώ μια διαχρονική βάση όταν πρόκειται για προσωπικούς χώρους, όπως οι κατοικίες.

Πως θα βρούμε το στυλ μας στην διακόσμηση από που να ξεκινήσουμε;

Σε όποιον/α ενδιαφέρεται να ανακαλύψει το στυλ του και να διακοσμήσει τον χώρο του/της αλλά δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει, θα πρότεινα να δημιουργήσει έναν πίνακα με εικόνες από χώρους, χρώματα, υφές ή έπιπλα που τον/την εμπνέουν προκειμένου να βρει τα κοινά τους στοιχεία και να διαμορφώσει μια αισθητική βάση. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει δημιουργήσει έναν οδηγό για τις επιλογές του/της!

Φυσικά, αν κάποιος/α δυσκολεύεται ή δεν έχει τον χρόνο ή ακόμα και την όρεξη για αυτήν τη διαδικασία, μπορεί πάντα να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό στον συγκεκριμένο τομέα!

Design Map: 231 023 0163, Φιλίππου 22

WWW.DESIGNMAP.GR

Related stories

Ραντεβού στα λουλουδάδικα: Σε αυτή τη γειτονιά, είναι όλα ανθισμένα

γράφει η Έλλη Πελίτη/ Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου "Κρύβομαι μες στο...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Στέφανος Σκαρλακίδης

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Το Challengers αποτελεί την καλύτερη επιλογή στις αίθουσες αυτή την περίοδο που διανύουμε

γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος CHALLENGERS (2024) του Λούκα Γκουαντανίνο Διάρκεια: 132’ Η...

Αφιερώματα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Με αφορμή τοπικές προβολές και αφιερώματα,...

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...