HomeUrbanitiesCafe & BarΤα ξεχωριστά ποτάδικα της πόλης με υπέροχη...

Τα ξεχωριστά ποτάδικα της πόλης με υπέροχη ξύλινη μπάρα

Κάνεις συνεχώς βόλτες με την παρέα ή και μόνος για να βρεις ένα μπαρ που θα το κάνεις στέκι και θα θυμίζει κάτι κλασικό. Ή απλά, βαρέθηκες το βιομηχανικό στυλ που έχει κατακλύσει όλα τα νέα spots της πόλης και σου λείπει η παλιά, καλή, ξύλινη μπάρα που άραζες με τους φίλους σου δοκιμάζοντας ουίσκια ή «πλακωνόστασταν» στις παγωμένες μπύρες μέχρι πρωίας.

Εδώ μαζέψαμε μερικά από τα πιο αγαπημένα ποτάδικα της Θεσσαλονίκης με μεγάλη ξύλινη μπάρα, που μπορείς να απλώσεις αδιάντροπα ποτήρια, γέλια, δάκρια και βραδινές εξομολογήσεις (από αυτές που μετανιώνεις το άλλο πρωί).

Berlin

Στο Berlin ζεις ελεύθερα! Το Berlin είναι ένα μαγαζί ωδή στον, εκλιπόντα, Lou Reed, το οποίο καθιέρωσε την punk, τη new wave και την alternative μουσική στη Θεσσαλονίκη, έχει «θρέψει» γενιές και γενιές ανθρώπων της πόλης και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα μουσικό μύθο κι όχι μόνο στα στενά όρια της χώρας μας. Το Berlin ήταν πάντα πρωτοπόρο κι έτσι συνεχίζει.

On the Road

Με θέα θάλασσα, ένα αγαπημένο μπαρ για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, στη Λεωφόρο Νίκης 61 θα πιεις καθαρά ποτά στο ημιυπόγειο με την ξύλινη διακόσμηση και την όμορφη μπάρα που σου επιτρέπει να αστειευτείς με τον μπάρμαν, να σηκωθείς για να χορέψεις σε funk και rock ρυθμούς και να πιάσεις κουβέντα με τον έμπειρο dj που φιλοξενείται την εκάστοτε φορά.

Θερμαϊκός

Αναμφισβήτητα, είναι ένα από τα ιστορικότερα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, αφού κατάφερε να δημιουργήσει ένα ολόκληρο ρεύμα, μετέφερε το κέντρο της νεολαίας στην Παραλία
και δε σταμάτησε στιγμή να σφύζει από ζωή. Όμορφες συζητήσεις, αμέτρητα
ξενύχτια, διασημότητες εγχώριες και μη, ατελείωτα πάρτι, jockeys φημισμένοι,
εκθέσεις… «Ο «Θερμαϊκός» αποτελεί εδώ και 30 χρόνια κάτι μαγικό! ..»

Cafe-Bar 51

Στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, απέναντι από την πλατεία του Δημαρχείου, σε ένα προνομιακό σημείο, γεννιέται πριν από 20 περίπου χρόνια το Café Bar 51. Ο χώρος αυτός με την ξεχωριστή αισθητική του που παραπέμπει σε κλασικό Bistro American Bar, ξεκάθαρα για εμάς καθιερώνεται ως ένα café-bar, σήμα κατατεθέν της περιοχής. Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι η προσεγμένη διακόσμηση του, έχει σίγουρα την προσωπική του ταυτότητα. Αντικείμενα τα οποία οι ιδιοκτήτες έχουν προμηθευτεί από διάφορες χώρες του κόσμου υπάρχουν διάχυτα στο χώρο, ενώ οι πίνακες, τα μουσικά όργανα και τα αντικείμενα – αντίκες κυριαρχούν σε κάθε γωνιά του κλασικού αυτού αμερικάνικου μπαρ.

On the Edge

Ένα κλασικό μπαρ της πόλης με τζαζ, μπλουζ και ροκ ακούσματα και σταθερή παρουσία εδώ και πολλά χρόνια είναι το On the Edge, που εκτός όλων των κλασικών ποτών, σερβίρει κοκτέιλ και σφηνάκια με πράσινο αψέντι, ενώ θα βρεις και ζεστό κρασί. Ένα διώροφο μπαρ με ξύλινα στοιχεία και επιφάνειες, σταντάκια, μπόλικες θέσεις στο μπαρ, πέτρινους τοίχους με φευγάτη διακόσμηση, αλλά και φιλική διάθεση του ιδιοκτήτη και των υπαλλήλων που σε εξυπηρετούν.

Ανεμόεσσα

Αυτόχαρακτηρίζεται ιρλανδική παμπ και θυμίζει απόλυτα εδώ που τα λέμε. Με ροκ μουσικές, ξύλινη μπάρα και τραπεζοκαθίσματα, η Ανεμόεσσα στον αριθμό 11 της Αλεξάνδρου Σβώλου, λατρεύεται εδώ και χρόνια από νέους, αλλά και λιγότερο νέους. Σήμα κατατεθέν της; Ο θρυλικός Παπανικολής, το σφηνάκι με μπύρα και ουίσκι, που αν κρίνεις από το μέγεθος…μόνο σφηνάκι δεν είναι!

*Τα ρεπορτάζ και οι συνεντεύξεις είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Related stories

Ραντεβού στα λουλουδάδικα: Σε αυτή τη γειτονιά, είναι όλα ανθισμένα

γράφει η Έλλη Πελίτη/ Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου "Κρύβομαι μες στο...

Οι αρχιτέκτονες της πόλης στον Εξώστη | Στέφανος Σκαρλακίδης

Κάθε βδομάδα φιλοξενούμε στον Εξώστη αρχιτέκτονες της πόλης και...

Το Challengers αποτελεί την καλύτερη επιλογή στις αίθουσες αυτή την περίοδο που διανύουμε

γράφει ο Γιώργος Δημητρόπουλος CHALLENGERS (2024) του Λούκα Γκουαντανίνο Διάρκεια: 132’ Η...

Αφιερώματα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

γράφει η Γεωργία Αρχοντή Με αφορμή τοπικές προβολές και αφιερώματα,...

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου “Ίρις” 2024 – Οι Υποψηφιότητες

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Ανακοινώθηκαν χθες, οι υποψηφιότητες για τα...