HomeUrbanitiesΌλα τα μέρη στη Θεσσαλονίκη που πρέπει...

Όλα τα μέρη στη Θεσσαλονίκη που πρέπει να επισκεφθείς μετά τις διακοπές

Eίμαστε έτοιμοι για το φθινόπωρο; Με αυτές τις επιλογές ναι!

Waka Maka 

Tο Waka Maka ξεχώρισε για πολλούς λόγους αλλά έγινε viral εξαιτία του… μενού του! Μπορείς να φας κορν φλέικς από διάφορες χώρες που δεν θα βρεις στα μάρκετ – μαζεύει φοβερά τυπάκια από όλη την πόλη και φυσικά παίζει η μουσική που μας θυμίζει τα εφηβικά μας χρόνια. Pop RnB και Rock ξένες επιτυχίες των early 00’s που σου δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή πιο fun. Πιο freestyler. Το μαγαζί πριν ήταν ένα συνοικιακό mini market το οποίο λειτουργούσε από το 1969. Δες περισσότερα εδώ

Food Truck Park

Ένα σταθερό spot όπου μπορείς να πιεις και να φας κάτω από τα αστέρια και μόνο! Η δημιουργία του πρώτου υπαίθριου food truck park στην Ελλάδα (Καπετάν Ντόγρα 31) έκανε εντύπωση από την πρώτη του μέρα κιόλας και πλέον στολίζει την Πυλαία με τα φωτάκια και τα χρώματά του.

Σινέ Απόλλων

Το Σινέ Απόλλων είναι μια όαση πρασίνου και βρήκε τη θέση του στην οδό Σαρανταπόρου 4, κρυμμένο μέσα στο τσιμέντο της πόλης ,σε μια από τις παλιές γειτονιές της Θεσσαλονίκης και κάθε καλοκαίρι μας προσκαλεί να ζήσουμε μαγευτικά βράδια μαζί με τα αστέρια της μεγάλης οθόνης, αγκαλιά με τους αγαπημένους μας, που μας συντροφεύουν σε κάθε προβολή.

Το Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής

Το Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής απέκτησε νέα ζωή κι έγινε χώρος πολιτισμού κι ελευθερίας
Eγκαταλελειμμένο για περίπου τριάντα χρόνια, σήμερα προάγει τον πολιτισμό κι ένα διαφορετικό τρόπο ζωής με εμπνευστή τον Ευάγγελο Μίχο. Δες περισσότερα εδώ

Kαλή η πόλη αλλά μήπως να πάμε Περαία;

Πιστά στο ραντεβού τους με το επιβατικό κοινό και φέτος τα καραβάκια της εταιρείας karavakia – Thessaloniki WaterBus, προσφέρουν μια εναλλακτική μετακίνηση προς την Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Μια όμορφη διαδρομή στον Θερμαϊκό κόλπο περίπου 50 λεπτών, στο πλαίσιο της πιλοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας, που εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες για μετακίνηση, αλλά και αυτούς που επιθυμούν να γνωρίσουν και άλλα μέρη εκτός του κέντρου της πόλης.

Ξεκινούν από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με στάση για επιβίβαση/αποβίβαση στον Λευκό Πύργο και τελικό προορισμό το λιμάνι των Νέων Επιβατών, με μια μικρή στάση για λίγα λεπτά στην προβλήτα της Περαίας.

Τhe Path

Η Βαφοπούλου είναι ένας από τους πιο όμορφους δρόμους της πόλης. Αναμφισβήτητα όμως βοηθούν πολύ τα πανέμορφα μαγαζιά της περιοχής. Για εμάς μια ειδική θέση στην καρδιά μας είχε πάντα, τα τελευταία χρόνια, το Τhe Path. Ειναι ένα all day cafe/bar, στο οποίο δίνουν μεγάλη προσοχή τόσο στο να προσφέρουν έναν πολύ ποιοτικό καφέ (specialty coffee από Samba coffee roasters) όσο και μια μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερες φρέσκες μπύρες (από ελληνικές μικροζυθοποιίες) και πολύ προσεγμένα ποτά και cocktails. Μεγάλη προσοχή δίνεται πάντα και στη μουσική που παίζει στο μαγαζί!

17 Δεκαεπτά

Τα όμορφα κορίτσια και αγόρια του κέντρου βρήκαν νέο στέκι για το smoothie και τον καφέ τους. Μικρό, χαριτωμένο, στην καρδιά της πόλης (Σβώλου 24) – και αν κάτσεις εκεί, σίγουρα σύντομα θα δεις και άλλους φίλους σου…

BRICKS

Το καφέ – μπαρ στις αρχές της Λαμπράκη έχει τρία δυνατά χαρτιά – καλό καφέ, φρέσκιες ιδέες και έναν θεότρελο ιδιοκτήτη που του αρέσει να διοργανώνει events! Το vibe που έχει δημιουργηθεί εκεί, έχει γεννήσει πολλούς φανατικούς! (Γρ. Λαμπράκη με Ευαγόρα 2Α)

Το πιο all time classic ραντεβού δινόταν πάντα στο Ντορέ

Στον ίσκιο του Λευκού Πύργου, σε μια κούκλα πλατεία, δίπλα στη θάλασσα, εκεί που παλιά βρισκόταν το ιστορικό στέκι της Θεσσαλονίκης το Ντορέ, βρίσκεται σήμερα το ένα από τα δυο καταστήματα του Ζύθου. Εντάξει, δεν γίνεται να μην περάσεις από εκεί. Είναι ένα από τα πιο κλασικά, διαχρονικά, θεσσαλονικιώτικα σημεία, που δεν το αλλάζουμε με τίποτα.

Στην αυλή του WE όλα είναι καλύτερα

Αν είμασταν ακόμη φοιτητές θα πηγαίναμε συνέχεια. Αλλά από την άλλη, και τώρα που δεν είμαστε πια φοιτητές πάλι πηγαίνουμε. Κοινώς, σε αυτή την αυλή δεν μπορείς να αντισταθείς. Στα plus, η μουσική, το τόσο βολικό σημείο, και η πιο όμορφη καντίνα. Μαζί μας από 1η Σεπτεμβρίου.

Στάση

Στην πλατεία Καλλιθέας, εκεί που κάποτε μαζεύονταν οι κάτοικοι για να γεμίσουν νερό από την κρήνη, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραστικά. Το μόνο που έμεινε ίδιο είναι πως συνεχίζει να γεμίζει από κόσμο.

Εκεί θα βρεις και τη Στάση ένα συνεταιρικό καφενείο/ταβερνείο. Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρεύονται στις κατσαρόλες και τα τηγάνια τους, και ο κόσμος συρρέει. Τόσο που αν δεν κλείσεις και απλώς πας για να κάτσεις για φαγητό, θα περιμένεις πολύ.

Δόμνα

Αυτός που επισκέπτεται τη «Δόμνα», πρέπει πρώτα να τη… βρει. Γιατί τα στενοσόκακα με τις ανηφοριές και τις κατηφοριές και οι ατέλειωτες σκάλες είναι συνηθισμένα στην Άνω Πόλη. Το «καλό» όμως θέλει ψάξιμο.  Μόλις τη βρει λοιπόν, απ’ έξω αντικρίζει ένα παλιοκαιρίσιο μικρό κτίσμα, γιατί δεν άλλαξε καθόλου από τότε, εδώ και 80 χρόνια, απλό, συμπαθητικό και οικείο και με δυο-τρία σκαλοπάτια από το δρόμο φτάνεις στην είσοδό του.

Κάτω είναι η «Δόμνα» και πάνω στον όροφο το σπίτι. Μπαίνοντας μέσα στη «Δόμνα» μεταφέρεσαι με την πρώτη ματιά σε εικόνα μαγαζιού της δεκαετίας του 1960. Απλός χώρος με λίγα τραπέζια και καρέκλες λογιών-λογιών και οι τοίχοι φορτωμένοι με …μνήμες και ιστορία. Πολλές φωτογραφίες με πρόσωπα που πέρασαν από τη «Δόμνα» (επώνυμοι, αλλά και καθημερινοί άνθρωποι), πινακίδες, αντίκες και βέβαια οι φωτογραφίες της Δόμνας και του Τάκη.

Δες περισσότερα εδώ

Άνω Λαδάδικα

Οι οδοί Αγίου Μηνά, Εδέσσης, Ηρώδου Αττικού, Βεροίας, Ερνέστου Εμπράρ, Ολυμπίου Διαμαντή, η οδός Βηλαρά μέχρι την οδό Καθολικών, Πάικου και τα μικρότερα δρομάκια έγιναν τα διαμάντια του κέντρου.

Pizza Hood

Δεκάδες μαγαζάρες για να επισκεφθείς όσο ο καιρός είναι καλός αλλά και για τα πρωτοβρόχια.

Ypsilon

Γεντί Κουλέ σημαίνει πάμε στο Αίθριο

Μέχρι το 1912 σε αυτό τον καφενέ έπιναν τον καφέ τους οι φρουροί των φυλακών μαζί με τους επισκέπτες. Σήμερα είναι ένα φροντισμένο, ξύλινο, καλλιτεχνικό στέκι, με ζεστή ατμόσφαιρα το χειμώνα ιδανικό για κρασί ή ζεστά ροφήματα, αλλά και το καλοκαίρι στην αυλή κάτω από τα δέντρα. Το Αίθριο είναι ένα μαγαζί σχεδόν 25 ετών!

Castra Café Bar

Κλασική ρετρό επιλογή της πόλης με απίστευτη θέα στο κέντρο και τον Θερμαϊκό, το Castra Café έχει το δικό του ύφος και το δικό του κόσμο. Ιδανικό για να πιείτε ήρεμοι το καφέ σας και να διαβάσετε το βιβλίο σας ή να δείτε την πόλη τη νύχτα με όλα τα φώτα αναμμένα.

Κάστρα Cafe

Ρωμαϊκή Αγορά

Κοντά στο Μπιτ Παζάρ, με πανέμορφα καφέ γύρω στην περιοχή και παλιά ξενοδοχεία. Στο καφέ Container με τη μεγάλη τζαμαρία που βλέπει κατευθείαν στη Ρωμαϊκή Αγορά υπάρχει κάθε μήνα διαφορετική έκθεση ζωγραφική ενώ στο Στόρι θα αράξεις για να πεις τις ιστορίες των διακοπών σου.

Στόρι

Donkey Breakfast

Στο Donkey Breakfast, θα βρεις το τέλειο πρωινό, γευστικά πιάτα και γεύσεις που έχουν συνδυαστεί αρμονικά και αν κάτσεις στην αυλή, θα ξεχάσεις πως γύρισες στην πόλη. Είναι σαν διακοπές διαρκείας! (Σκρα 3)

Donkey

Χατζή Μπαχτσέ

Το αγαπημένο κουτουκάκι Χατζή Μπαχτσέ που στεγάζεται σε μονοκατοικία του 1958 υποδέχεται τους φίλους του στην αυλή μέχρι να “χαλάσει” ο καιρός και μπούμε μέσα. Το όνομα “Χατζή Μπαχτσέ” αναφέρεται σε ομώνυμο εξοχικό κέντρο που υπήρχε στην περιοχή, στα μέσα του 20ου. (Γεωρ. Τσόντου 9)

Merenda

Το παρατηρείς από μακριά. Είναι ένα κουκλίστικο καφέ μπαρ με επιλογές σε φαγητό που σίγουρα πρέπει έστω μια φορά να επισκεφτείς. (Φλογητών 2, Νεάπολη). Πίνεις καφέ, τρως brunch και περνάς στο ποτό και στο δείπνο. Όλα σε ένα!

Related stories

La Nomad House ένα διακρατικό περιοδεύον πολιτιστικό φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

La Nomad House ένα διακρατικό περιοδεύον πολιτιστικό φεστιβάλ για...

Η μεγάλη γιορτή των μικρών βιβλιοπωλείων επιστρέφει στις 27 Μαΐου – 1 Ιουνίου!

H τελευταία εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στα μικρά...

Οι ταινίες της εβδομάδας 16.05-22.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η Eurovision καθήλωσε το ελληνικό κοινό...