HomeInterviewsΗ Ελένη σερβίρει κορν φλέικς και 00s...

Η Ελένη σερβίρει κορν φλέικς και 00s vibes στο φευγάτο καφέ της που κάνει πάταγο

H Ελένη Καραγεώργου έφτιαξε ένα καφέ ιδανικό για τους Genzers, με βιομηχανική αισθητική, με neon ταμπέλες, και Justin Timberlake στα ηχεία. Το Waka Maka άνοιξε πριν μερικούς μήνες και έκτοτε έχει συγκεντρώσει κόσμο από όλη την πόλη. Όσο για το όνομα, σκέψου λίγο, τι σου θυμίζει; (waka maka fon, ο τρόπος που τραγουδούσαμε μικροί το Freestyler* ντε!). Η Ελένη μας βάζει στον κόσμο της, εξηγώντας καλύτερα το waka maka.

Φωτογραφίες: Nικόλας Παρίσσης

Το Waka Maka άνοιξε 30 Ιανουαρίου 2023. Πριν από αυτό δούλευα στην εστίαση περνώντας σχεδόν απ όλα τα πόστα και πριν κάνω το πρώτο μου επιχειρηματικό βήμα ως υπεύθυνη στην οικογενειακή μας επιχείρηση στη Χαλκιδική.

Σ’ ένα ταξίδι μου στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Ανδαλουσία επισκέφτηκα ένα μικρό μαγαζί το οποίο πίσω από το μπαρ είχε μια μεγάλη ποικιλία δημητριακών από την Αμερική και παρέες φοιτητών οι οποίοι απολάμβαναν τα δημητριακά και τον καφέ τους. Ετσι λοιπόν σκέφτηκα να κάνω ένα μαγαζί με αντίστοιχο κονσεπτ στην Ελλάδα.

Στο Waka Maka φυσικά παίζει η μουσική που καθόρισε τη γενιά μας. Pop RnB και Rock ξένες επιτυχίες των early 00’s που σου δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε άλλη εποχή πιο fun. Πιο freestyler.

Το μαγαζί πριν ήταν ένα συνοικιακό mini market το οποίο λειτουργούσε από το 1969 και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε αυτή τη ταυτότητα μιας και τα κουφώματα και τα πάτωμα του μαγαζιού είναι τα ίδια από τότε.

Το υπόλοιπο μαγαζί διαμορφώθηκε με βάση τις εικόνες που είχα καθώς μεγάλωνα μέσα από τα ταξίδια, τις ταινίες και φυσικά με τη βοήθεια της Interior Designer Καραβασίλη Νατασα που με βοήθησε να υλοποιήσω ολα όσα είχα στο μυαλό μου. Ήθελα να δημιουργήσω ένα χώρο διαφορετικό από τους άλλους όπου ο καθένας θα νιώθει οικεία!

Θα μπορεί να έρχεται ακόμα και μόνος του να μπορεί να δουλέψει να κάνει νέες παρέες και να περνάει όμορφα στο χώρο μου. Να έρχονται παρέες οικογένειες και να δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις από το μαγαζί μου. Με λίγα λόγια ήθελα να δημιουργήσω τους μοναδικούς μου freestylers.

 

*Bomfunk MC’s – Freestyler, τραγούδι του 1999

Waka Maka, Στρατηγού Αναστασίου Παπούλα 9

Related stories

Η Δέσποινα και ο Κωνσταντίνος δημιουργούν χειροποίητα έπιπλα όπως τα έχετε ονειρευτεί

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οργιανέλη Γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσαν...

Οι ταινίες της εβδομάδας 18.04-24.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Απ’ το κακό στο χειρότερο τα...

Από τον ξυλόφουρνο στο Microbakery: Οι παλιές γενιές των φουρνάρηδων και το new age

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου Η Θεσσαλονίκη είναι αναμφίβολα η πόλη που...