HomeΘέματαΠροβλέψεις για το 2012

Προβλέψεις για το 2012

Windows 8
Τι υποθέτουμε πως θα συμβεί: Κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά η Microsoft θα κυκλοφορήσει τα Windows 8, το γνωστό της λειτουργικό σύστημα που όμως σε αυτή την έκδοση θα είναι εντελώς διαφορετικό, καθώς στον πυρήνα του έχει φτιαχτεί για touch συσκευές.
Τι ελπίζουμε να συμβεί: Καταρχάς ελπίζουμε να είναι καλό ως λειτουργικό. Πάντως όσο καλό και να είναι θα πάρει πολύ καιρό στους καταναλωτές να κάνουν την αλλαγή, όπως όταν πήγαμε από το DOS λειτουργικό της Microsoft στα Windows.
Τι φοβόμαστε πως θα συμβεί: Οι καταναλωτές στις εταιρίες δεν θα μπουν ποτέ στον κόπο να αναβαθμίσουν στα Windows 8 τα οποία θα είναι μια αποτυχία αντίστοιχη ή μεγαλύτερη με τα Vista.

Apple
Τι υποθέτουμε πως θα συμβεί: H Apple θα βγάλει καινούριο iPhone, καινούριο iPad και καινούρια Mac.
Τι ελπίζουμε να συμβεί: Με αυτά τα προϊόντα και κάποιας άλλες κινήσεις η Apple θα κάνει ουσιαστικά μια δήλωση για το ποια είναι στη μετά Steve Jobs εποχή. Ελπίζουμε να μην κάνουν πιστά ότι θα έκανε ο Steve καθώς αυτό θα απέδιδε στην αρχή μετά όμως θα είχαν μια κατάληξη αντίστοιχη με της Disney.
Τι φοβόμαστε πως θα συμβεί: Αντί να κρίνουν τα ίδια τα προϊόντα όλοι θα κρίνουν πως η Apple έχασε το δρόμο της στην μετά Jobs εποχή.

Android
Τι υποθέτουμε πως θα συμβεί: H Google θα αυξήσει το ποσοστό των χρηστών της.
Τι ελπίζουμε να συμβεί: Η Google θα δουλέψει με τους κατασκευαστές για να μειώσουν (όσο μπορούν) το fragmentation του λειτουργικού συστήματος.
Τι φοβόμαστε πως θα συμβεί: Κανείς από όλους τους ενδιαφερόμενους δεν θα ασχοληθεί αρκετά με την επίλυση του fragmentation, αλλά θα επαναπαυθούν (όπως τώρα) απλώς με την αύξηση των χρηστών.

Windows Phone
Τι υποθέτουμε πως θα συμβεί: Η Microsoft θα κάνει επιτέλους την αντεπίθεση της στο iOS και το Android.
Τι ελπίζουμε να συμβεί: O Terry Myerson που έχει αναλάβει τα Windows phones θα βρει ένα τρόπο να τα κάνει πετυχημένα. Όχι σε βαθμό να είναι iOS ή Android killers, αλλά τουλάχιστον θα τα βάλει στον χάρτη.
Τι φοβόμαστε πως θα συμβεί: Μετά από ένα χρόνο, όταν θα κάνουμε προβλέψεις για το 2013, τα Windows phones δεν θα τα χρησιμοποιεί ακόμα κανείς και θα γράφουμε τα ίδια.

Related stories

Φεστιβάλ Επταπυργίου: Πρεμιέρα με Ρεμπούτσικα, επί σκηνής 270 καλλιτέχνες

Επτά παραγωγές και 15 παραστάσεις στις οποίες συμμετέχουν συνολικά...

Τραπεζάκια έξω: 3 επιλογές για τα ανοιξιάτικα ποτά σου

Είμαστε έτοιμοι για την άνοιξη και όπως φαίνεται και...

Μια διαφορετική trattoria στα ανατολικά που δεν μοιάζει με τις άλλες

Το όνομά σημαίνει τηγάνι στα Ιταλικά – συνδυάζει την...

Το νεανικό ταβερνείο στην πόλη που έχει και δικό του κόμικ

Στην καρδιά των Λαδάδικων, στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται μια κρυμμένη...

Υπερδιπλάσια η έκταση που θα απαλλοτριωθεί στο Σέιχ Σου για το Flyover

Τροποποιητική μελέτη από το ΥΠΕΝ Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας...