HomeCinemaSpecial screening10+2 ιδανικές ταινίες για τις νύχτες του...

10+2 ιδανικές ταινίες για τις νύχτες του καλοκαιριού

Το φετινό καλοκαίρι είναι αλλιώτικο από τ’ άλλα. Δεν παύει, όμως, να είναι η εποχή που απαιτεί να βρισκόμαστε κοντά στη θάλασσα, τη φύση και την ανεμελιά.

Όπου κι αν σε βρίσκει εσένα, μπορείς να απολαύσεις τα βράδια σου, συντροφιά με όμορφες καλοκαιρινές ταινίες.

Οι συντάκτες του Εξώστη, συγκέντρωσαν από 3 αγαπημένες τους κινηματογραφικές επιλογές, από αυτές που μυρίζουν σιτρονέλα, φρέσκο ποπ-κορν και θάλασσα και σου τις παρουσιάζουν ..

Η Δέσποινα Πολυχρονίδου προτείνει …

Cocktail

Από τη Νέα Υόρκη στη Τζαμάικα, με τη μοναδική αίσθηση των καλαμωτών beach bars και των πολύχρωμων κοκτέιλ, που θα σε βάλει κατευθείαν σε άλλο κλίμα ακόμα κι αν ζεις στην πόλη.

Ο ταλαντούχος κ. Ρίπλεϊ

Ένας Αμερικανός μικροαπατεώνας, στην Ιταλία του ’50, σκοτώνει το πλουσιόπαιδο που τον φιλοξενεί και οικειοποιείται την ταυτότητά του. Όμως το ένα έγκλημα φέρνει το άλλο. Υπέροχες εικόνες από το καλοκαίρι στην Ιταλία θα φτιάξουν τα κέφια σου για να οργανώσεις ταξίδι!

How Stella Got her Groove Back

Εδώ θα χορτάσεις Τζαμάικα! Χρώματα, μουσικές και αυτό το χαρακτηριστικό στυλ της δεκαετίας του 90 που θα σου φτιάξει σίγουρα τη διάθεση!


 

Ο Γιάννης Σιφνιός προτείνει …

20th century women

Για το τέλειο soundtrack, για την αξία του να μεγαλώνει ένα αγόρι με δυναμικές γυναικείες φιγούρες γύρω του, για την Greta Gerwig και την εξαιρετική Annette Bening και γιατί πρόκειται για μια ιστορία ενηλικίωσης ακριβώς στο μεταίχμιο των δεκαετιών του 70′ και του 80′ σε μια Αμερική που αλλάζει.

Captain Fantastic

Αν σου αρέσουν οι ιστορίες για οικογένειες διαφορετικές από τις άλλες, πρέπει να δεις το Captain Fantastic. Η ταινία – με οδηγό την ερμηνεία του μοναδικού Viggo Mortensen – έχει πολλές διασκεδαστικές στιγμές, ενώ ταυτόχρονα σου πετάει στα μούτρα το κοινωνικό σχόλιο για τη σύγχρονη ζωή, τις παθογένειες και τα στερεότυπα με τα οποία μαθαίνουμε να ζούμε από μικροί. Hint για όταν τη δεις: Noam Chomsky !

Barefoot in the park

Δυο φρεσκοπαντρεμένοι, ένα διαμέρισμα σε κακά χάλια, 6 όροφοι χωρίς ασανσέρ, παράξενοι γείτονες. Πάνω σε αυτά τα υλικά έστησε ο Neil Simon μια από τις πιο γνωστές κωμωδίες του. Αν βάλεις στο μιξ και το πιθανότατα πιο φωτογενές ζευγάρι πρωταγωνιστών εκείνης της εποχής, τότε έχεις μια ταινία που παρότι είναι πλέον 53 ετών, παραμένει δροσερή σαν κρύα λεμονάδα!


 

Η Μαρία Φαρδέλλα προτείνει …

Stand by me


Γιατί ό,τι έχουμε είναι οι παιδικές μας φιλίες. Οι καλοκαιρινές.

Bram Stoker’s Dracula


Κανένα καλοκαιρινό στοιχείο δεν προβάλλει το συγκεκριμένο κινηματογραφικό έπος, το πάθος όμως και ο έρωτας που αφηγηματικά αποτυπώνεται στην οθόνη κάνει το είναι μας να φλέγεται! Αυτό άλλωστε σημαίνει καλοκαίρι.

Εκείνο το καλοκαίρι

Μια καταδικασμένη αγάπη με φόντο το ελληνικό καλοκαίρι γεμάτη κινηματογραφικά κλισέ που όμως αγαπήθηκε τόσο για τους δύο πρωταγωνιστές (Έλενα Ναθαναήλ & Λάκη Κομνηνό) της, όσο και για τα μαγικά κοντινά πλάνα με φόντο το ηλιοβασίλεμα.


 

Η Δάφνη Τσάρτσαρου προτείνει …

Vicky, Cristina, Barcelona

Άρωμα από Ισπανία με γοητευτικά σοκάκια της Βαρκελώνης, δροσερές περιηγήσεις στην πρωτεύουσα των Αστουριών, εκλεκτές μουσικές επιλογές, μεθυστική ισπανική κιθάρα, ρομάντζο και σουρεαλισμός αντάμα, μα πάνω από όλα εκπληκτικές ερμηνείες. Το σίγουρο είναι πως θέλεις να βρεθείς αυτόματα εκεί και να ζήσεις σ’ ένα καλοκαίρι το λατινικό όνειρο, βουτηγμένο σε σαγκριά, έναστρες νύχτες και θερινούς έρωτες. Γούντι Άλεν, σ’ αγαπάμε πάντα!

Y tu mama tambien

Δυο νέοι, σχεδόν αμούστακοι φίλοι, με ορμές, πάθος και όνειρα. Μια γυναίκα ώριμη που ξέρει τι θέλει και τι έχει χάσει στη μέχρι τώρα της ζωή, αποφασίζει να ζήσει ότι δεν έζησε. Ένα ζεστό καλοκαίρι, ένα τρελό roadtrip γεμάτο εμπειρίες και σχέδια που τα … παίρνει το κύμα. Ένα χρονικό της τρέλας και του αυθορμητισμού της νεότητας που συγκρούεται βίαια με την ενηλικίωση.

Dazed and Confused

Η αμερικανιά που λατρεύεις να μισείς και ..μισείς που τη λατρεύεις! Καλοκαίρι ενηλικίωσης, καφρίλες, έρωτας, σεξ και ναρκωτικά σε μία εποχή που το να είσαι 18 ήταν τόσο cool και τόσο πολύπλοκο, ταυτόχρονα. Να προσθέσω και το ότι να βλέπεις τον Matthew McConaughy, τον Ben Affleck και τη Milla Jovovich στην πρώτη τους νεότητα είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικό.

 

 

Related stories

La Nomad House ένα διακρατικό περιοδεύον πολιτιστικό φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

La Nomad House ένα διακρατικό περιοδεύον πολιτιστικό φεστιβάλ για...

Η μεγάλη γιορτή των μικρών βιβλιοπωλείων επιστρέφει στις 27 Μαΐου – 1 Ιουνίου!

H τελευταία εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στα μικρά...

Οι ταινίες της εβδομάδας 16.05-22.05.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Η Eurovision καθήλωσε το ελληνικό κοινό...