HomeUrbanitiesΛαμπάκια, χρώματα & «βρώμικο» στο χέρι: Οι...

Λαμπάκια, χρώματα & «βρώμικο» στο χέρι: Οι καντίνες στα ανατολικά που θα κάνεις στάση μετά από αυτοκινητάδα

Όσο και να κάνει νάζια ο καιρός, η άνοιξη ρίχνει σταδιακά αυλαία και υποδεχόμαστε το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι τα open air στέκια έχουν ξανά την τιμητική τους και οι καντίνες στους δρόμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μας περιμένουν να κάνουμε στάση και να απολαύσουμε το γεύμα μας σε ένα απλό πάγκο, με ταβάνι τα αστέρια και

Από το πρωινό ξεκίνημα με έναν φρέσκο καφέ σε ποτηράκια μιας χρήσης, μέχρι αργά το βράδυ με σάντουιτς με μπιφτέκι, χοτ ντογκ, μπέργκερ και διάφορες άλλες λιχουδιές, η εμπειρία στις καντίνες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης είναι μια απόλαυση για τις αισθήσεις και μια ευκαιρία για στάση και τσιμπολόγημα με παρέα ή χωρίς.

ΤσΟΥπρα

Ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, θα βρεις μία καταπράσινη έκταση στην οποία δεσπόζει η “ΤσΟΥπρα”: μια πανέμορφη, πολύχρωμη καντίνα που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Όλη η καντίνα είναι διακοσμημένη με ρετρό αντικείμενα και όμορφα λουλούδια, ενώ μπροστά στο χώρο υπάρχουν ξύλινα τραπεζοκαθίσματα σε διάφορα χρώματα. Εκτός από ξεδιψαστικές μπύρες, καφέδες και ποτά, στην καντίνα της ΤσΟΥπρας, ετοιμάζονται και νόστιμοι κρεατομεζέδες, όπως πανσετάκια, σουτζουκάκια, κοτόπουλο  burgers, κ.α.

Maestro

Αν δε φεύγεις συχνά από το κέντρο τότε μάλλον δεν έχεις ιδέα, αν όμως μένεις ή συχνάζεις στα ανατολικά, τότε σίγουρα θα έχεις προσέξει στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου τη νέα καντίνα που λάμπει κυριολεκτικά από μακριά και σου φτιάχνει τη διάθεση. Το Maestro Cantina είναι ιδανική επιλογή για μια στάση για γρήγορο καφέ και πρωινό, αλλά και για συνάντηση με την παρέα για να απολαύσεις τον καφέ ή την μπύρα σου και να δοκιμάσεις ολόφρεσκα πεϊνιρλί το πρωί και πίτες με καλοψημένο σουβλάκι αργότερα.

Trees Trees

Μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης, βρίσκεται η πιο cool Silver Bullet Canteen της Θεσσαλονίκης, το «Trees Trees»! Ανακάλυψε και εσύ αυτή τη μικρή πράσινη όαση μέσα στην πόλη, κρυμμένη μέσα στα δέντρα, όπως ορίζει και το όνομα της. Εκεί θα βρεις και ένα υπαίθριο σκάκι για να παίξεις με την παρέα σου, κάτω από τα δέντρα!

Ozi Donga: Ο Τρελός Αυστραλός

Μεγάλες μερίδες, χορταστικές και με καλά υλικά σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον από αυτά που δεν έχουμε συνηθίσει. Εξαιρετικές, ψαγμένες γεύσεις στη Λεωφ. Γεωργικής Σχολής, μόνο που καλό θα ήταν να ενημερώσεις προτού πας. Ναι, κι ας πρόκειται για καντίνα!

Azati

Το Azati βρίσκεται μεταξύ των οδών Λασκαράτου και Ερατούς στην Πυλαία, κοντά στα Κοιμητήρια “Αναστάσεως του Κυρίου” και το πιάνει κατευθείαν το ματι σου μιας και στην περιοχή δεν έχεις δει ξανά αντίστοιχο καφέ, πόσο μάλλον σε τέτοιο στυλ. Οι άνθρωποι στο Azati έφτιαξαν τον χώρο έβαψαν και… ανακαίνισαν ένα παλιό λεωφορείο – πούλμαν, έτσι ώστε να εξυπηρετεί κατάλληλα για τις υπηρεσίες που προσφέρει και τοποθέτησαν άνετα καθίσματα μπαμπού με μαξιλάρια γύρω γύρω, για αυτούς που θα επιλέξουν τα πιουν τον καφέ ή το ποτό τους εκεί.

Related stories

3 Νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες και η κορυφαία συνάντηση του Deadpool με τον Woolverin

γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Με τις θερμοκρασίες να συνεχίζουν να...

Κλείνει το ιστορικό ζαχαροπλαστείο του «Τερκενλή»

Το κατάστημα που έχει γράψει τη δική του πολυετή...

Καλοκαιρινή αναμπουμπούλα στα θεσσαλονικιώτικα ραδιόφωνα με ανατροπές

Αυτό είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ανατρεπτικά ραδιοφωνικά...

Κριτική Βιβλίου | Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος»

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Paul Auster «Αιματοβαμμένο έθνος». Μετάφραση Ιωάννα Ηλιάδη. Εκδόσεις...

«Ραγισμένοι»: ένα βιβλίο για ραγισμένες ψυχές.

γράφει η Σοφία Μαχαίρα Ολοκληρώνοντας αυτό το βιβλίο ένιωσα και...