Ο αμπελώνας της Πελοποννήσου σε νούμερα
221.900 στρέμματα αμπελώνων: το 32% του ελληνικού αμπελώνα
8.246.000 HL κρασιού: το 31% της συνολικής ελληνικής οινικής παραγωγής
10 ζώνες Π.Ο.Π. και 24 ζώνες Π.Γ.Ε.
180 οινοποιεία
Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας. Τα ψηλά της βουνά την χωρίζουν σε μικρές ζώνες με διαφορετικό οικοσύστημα που μας προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα κρασιών με ενδιαφέρουσα πολυμορφία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις.
Η επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI '96 είναι αφιερωμένη στην «Οινική Πελοπόννησο». Θα περιπλανηθούμε νοερά σε αμπελώνες και οινοποιεία, ενώ κλασικές ετικέτες, καινούργιες προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις… οτιδήποτε έχει να επιδείξει ο Πελοποννησιακός αμπελώνας θα σερβιριστεί στο ποτήρι μας.
Η πρόκληση αυτής της γευστικής δοκιμής είναι να 'διηγηθεί' την ιστορία και την ποικιλομορφία των οινικών στυλ της Πελοποννήσου – αλλά μόνο με 12 κρασιά.
Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.
Όπως πάντα θα ξεκινήσουμε με την εμπεριστατωμένη εισήγηση και θα συνεχίσουμε με την τυφλή γευστική δοκιμή Πελοποννησιακών κρασιών.
Μαζί μας θα έχουμε τον οινολόγο και οινοποιό Γιάννη Παρασκευόπουλο από τη Γαία Οινοποιητική και τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ Στέφανο Κουνδουρά.
Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI '96 για τη σεζόν 2018 – 2019 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).
Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI '96, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr.
Το Wine Club THESSALONIKI '96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 23η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.
Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.