Το ταμπουλέ είναι μια αγαπημένη συνταγή της ανατολής που εδώ και αρκετά χρόνια την έχουμε υιοθετήσει κι εμείς αφού την αγαπήσαμε πολύ λόγω των αρωμάτων και της φρεσκάδας της. Έκανα μια παραλλαγή των υλικών της και χρησιμοποίησα κινόα για μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή της. Δοκιμάστε την!
Υλικά
2 ντομάτες, 1 αγγούρι, 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, 1 ματσάκι μαϊντανό, 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, 1 λεμόνι, 1 φλυτζάνι κινόα, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
για το σερβίρισμα
100γρ γιαούρτι προαιρετικά
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε σε ένα σουρωτήρι με σήτα πολύ καλά την κινόα, μέχρι να βγαίνει σχεδόν καθαρό το νερό που πέφτει από το πλύσιμο. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την κινόα μέσα αλατίζουμε λίγο και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να απορροφήσει το νερό. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε κύβους, το ίδιο και το αγγούρι. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας. Μόλις είναι έτοιμη η κινόα τη βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε μέσα όλα τα υλικά μας. Σε ένα σέικερ ή ένα βαζάκι ή σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά αφήνουμε μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε ιδανικά με γιαούρτι.
Link:
http://jeannedome.blogspot.gr/2015/04/quinoa-tabbouleh-chez-jeanne.html
Follow me on
https://www.facebook.com/jeannedomecuisine/
Gmail
http://jeannedome.blogspot.gr/
jeannedomeblog