HomeUrbanitiesΓαστρονομίαThe Food stories | Porridge: Κρέμα με...

The Food stories | Porridge: Κρέμα με νιφάδες βρώμης μέλι και κανέλα

Γευστικό, δυναμωτικό και ευεργετικό! Ιδανικό να ξεκινάτε την ημέρα σας! Η αυθεντική σκωτσέζικη συνταγή γίνεται με πίτουρο βρώμης, λίγο αλάτι, νερό και πολύ ανακάτεμα! Εμείς το φτιάχνουμε πιο κοντά στα ελληνικά γούστα και είναι πεντανόστιμο!


Υλικά για μια μερίδα

1/3 φλυτζανιού νιφάδες βρώμης, 1 φλυτζάνι νερό, μια πρέζα αλάτι


για το σερβίρισμα

1/3 φλυτζανιού γάλα, μια κουταλιά ζάχαρη ή μέλι ή σιρόπι σφένδαμου και κανέλα για ένα απλό porridge

επίσης, ψιλοκομμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας

κομμάτια σοκολάτας ή κακάο για ένα σοκολατένιο porridge

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη βρώμη, το αλάτι και βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς. Μόλις περάσουν 5 λεπτά από το σημείο βρασμού ελέγχουμε γιατί μόλις πήξει θα είναι έτοιμο, μπορεί να πάρει και 10-15 λεπτά το περισσότερο. Μόλις πήξει καλά προσθέτουμε το γάλα, αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να το απορροφήσει, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι με την κανέλα. Το απολαμβάνουμε σκέτο ή με όποιον συνδυασμό προτιμάμε. Αποτελεί ένα θρεπτικό και νόστιμο πρωινό που θα μας γεμίζει ενέργεια!

Καλή όρεξη!

http://jeannedome.blogspot.gr/2015/01/chez-jeanne-porridge-with-honey.html

Follow me on:

Facebook

https://www.facebook.com/jeannedomecuisine/

Gmail

http://jeannedome.blogspot.gr/

Instagram

jeannedomeblog

Related stories

Θεσσαλονίκη: Πότε θα μπουν σε κυκλοφορία τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Στόχος του ΟΑΣΘ είναι να ανανεώσει πλήρως το στόλο...

Η καρναβαλική δράση ξεκινά! Τα must-see events σε Θεσσαλονίκη και γύρω περιοχές

Σε ρυθμούς καρναβαλιού βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, με αφορμή την...

Χριστόφορος Ζαραλίκος: «Ντου» στην παράστασή του στη Βέροια – Ο λόγος

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου στη Βέροια,...

Γιατί όλο και λιγοστεύουν τα κλασικά μπαρ που μεγαλώσαμε;

Κάποτε η νύχτα της Θεσσαλονίκης είχε σταθερά στέκια. Μπαρ...