Είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα, γιατί
μου δίνει το περιθώριο να αυτοσχεδιάσω, ανάλογα με τις ορέξεις και με γλιτώνει
από το τηγάνισμα της κλασικής ομελέτας, που είναι πιο ανθυγιεινό και λερώνει
και την κουζίνα! Όταν το έφτιαξα για πρώτη φορά, εντυπωσιάστηκα με το γεγονός
ότι φουσκώνουν τα αβγά τόσο όμορφα μέσα στον φούρνο και γίνονται μια καλά
δεμένη ομελέτα, χωρίς όμως τα πολλά λάδια του τηγανιού! Συνδυάζει τις πρωτεΐνες
του αβγού με τις βιταμίνες των λαχανικών, μας χορταίνει σαν κύριο πιάτο και
τρώγεται και κρύο! Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε την ομελέτα αυτή σήμερα και να τη
φυλάξετε για την αυριανή λιγούρα, οποιαδήποτε στιγμή…
Υλικά:
5 αβγά
3 κολοκυθάκια (ή/και μελιτζάνες)
2 πράσινες πιπεριές
2 πατάτες μεγάλες
1 φλιτζάνι φέτα της αρεσκείας σας σε
τρίμμα
1 φλιτζάνι regato τυρί τριμμένο (ή
παρμεζάνα)
4 κουτ. σούπας αλεύρι
μαϊντανό (όσο θέλετε) ή δυόσμο που
ταιριάζει πολύ με τη φέτα
αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε σε
ένα μεγάλο μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Τις ανακατεύουμε με τις πιπεριές
και τα κολοκυθάκια τα οποία έχουμε τρίψει στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά,
αλλά και με το τρίμμα της φέτας. Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ τα αβγά με το
αλεύρι, τα ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά μας και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε
όλα τα υλικά σε ένα πυρίμαχο ταψί, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το
αλατοπίπερο και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς
μέχρι να ροδίσει η ομελέτα και να κάνει μια ωραία κρούστα.