HomeUrbanitiesΓαστρονομίαThe Food Stories | ‘Ένα πιάτο… άνοιξη!

The Food Stories | ‘Ένα πιάτο… άνοιξη!

Από εδώ και πέρα, θα σας δείχνω μόνο χρωματιστά και
χαρούμενα πιάτα. Άνοιξη παντού, στις γεύσεις και τα αρώματα. Απολαύστε ένα
νόστιμο βιντεάκι από το Joy,
με μια εξωτική συνταγή, μυρωδάτη, λαχταριστή, πικάντικη. Ενώ οι φακές αποτελούν
το κύριο υλικό μας, αυτό που κλέβει την παράσταση, θεωρώ ότι είναι το αβοκάντο.
Μια υπέροχη τροφή, με μεγάλη διατροφική αξία και ξεχωριστή γεύση. Προσέξτε,
όταν καθαρίζετε το αβοκάντο, να κρατάτε το πρασινωπό χρώμα που βρίσκεται
ακριβώς κάτω από τη φλούδα του, γιατί εκεί βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα
αντιοξειδωτικά στοιχεία. Βάλτε το σε σαλάτες, σε πουρέδες λαχανικών, σε
φρουτοσαλάτες, σε διάφορα ντιπ και απολαύστε το φωτεινό του χρώμα και την
εξωτική γεύση του.


Σαλάτα με φακές και αβοκάντο

Υλικά:

200γρ. φακές

1 αβοκάντο

3-4 κουτ. σούπας γιαούρτι

Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι

2-3 κουτ. ελαιόλαδο

Αλάτι/ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τριμμένη καρυδόψιχα

1 πρέζα κύμινο



Εκτέλεση:

Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20
λεπτά. Τις ξεπλένουμε καλά και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στο μπλέντερ βάζουμε
το αβοκάντο κομμένο σε μικρά

κομμάτια, μαζί με την καρυδόψιχα και τα χτυπάμε, ώστε να
έχουμε ένα ενιαίο μίγμα. Προσθέτουμε σε αυτό το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, κύμινο
τον χυμό και ξύσμα λεμονιού κι έπειτα το γιαούρτι και χτυπάμε όλα μαζί τα
υλικά, μέχρι να έχουμε μια όμορφη σάλτσα. Προσθέτουμε μαϊντανό, ανακατεύουμε με
ένα κουτάλι και περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω στις φακές, μέσα σε μια σαλατιέρα.
Σερβίρουμε.

Related stories

Γιατί το Studio Ghibli Θεωρείται η ‘Disney’ της Ιαπωνίας

Studio Ghibli: Το μαγεμένο βασίλειο της Ιαπωνικής κινηματογραφίας Όταν μιλάμε...

«Πες το Ψέματα»: Ακυρώθηκαν οι παραστάσεις – Τι ανακοίνωσαν οι διοργανωτές

Ακυρώθηκαν οι παραστάσεις του κωμικού show «Πες το Ψέματα»...

Ο Αντώνης είναι ο φωτογράφος που αποτυπώνει την ομορφιά της Ίριδας

Στον κόσμο της φωτογραφίας, η δημιουργικότητα δεν έχει όρια,...