HomeUrbanitiesΓαστρονομίαThe Food Stories | Γευστικά Ταξίδια: Πρώτη...

The Food Stories | Γευστικά Ταξίδια: Πρώτη στάση Ολλανδικά pancakes

Ξεκινάμε το γαστρονομικό μας ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου μέσα από την fusion κουζίνα και τις αναζητήσεις του JeanneDôme ενός blog από τη Θεσσαλονίκη με επιρροές από την ελληνική, την γαλλική αλλά και την κουζίνα της ανατολής με συνταγές για όλους τους επίδοξους μάγειρες. Η πρώτη μας συνταγή είναι μια αγαπημένη λιχουδιά ιδανική για πρωινό, για brunch αλλά και για ένα γλυκό ή αλμυρό σνακ. Τα νόστιμα pancakes στην πιο ανάλαφρη και αέρινη εκδοχή τους όπως τα συναντάμε σε ολλανδικές συνταγές. Δοκιμάστε τα!

Pancakes

Υλικά:


30 τεμάχια

2 φλιτζάνια* αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ) – 1 αυγό ολόκληρο – 2 ασπράδια αυγών – 1 1/2 φλιτζάνι γάλα – 2-3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο – ζάχαρη ** – αλάτι**


*όταν η συνταγή δίνει τη δοσολογία των υλικών σε φλιτζάνια χρησιμοποιούμε φλιτζάνι τσαγιού όχι κούπα μεγάλη, και χρησιμοποιούμε το ίδιο για να μετρήσουμε όλα μας τα υλικά


**για γλυκά pancakes προσθέτουμε στον χυλό 2 κουταλιές ζάχαρη, λευκή, καστανή ή καρύδας, και μια πρέζα αλάτι. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, φρούτα και ό,τι άλλο επιθυμούμε. Σερβίρουμε ιδανικά με πραλίνα φουντουκιού ή με μέλι κανέλα και καρύδια. Πιο εναλλακτικά σιρόπι σφένδαμου, αγαύης, πετιμέζι, χαρουπόμελο με κράνμπερις, σταφίδες και όποιο super food προτιμάμε. Αν τα θέλουμε αλμυρά προσθέτουμε ένα κουταλάκι κοφτό αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη. Μπορούμε να προσθέσουμε στο χυλό κρεμμύδι, μπέικον και μανιτάρια σοτέ, τυρί σε κύβους ή τριμμένο, αλλαντικά και ό,τι άλλο μας αρέσει.

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει. Χωρίζουμε τον κρόκο από το αυγό, το ολόκληρο, προσθέτουμε το ασπράδι του στα άλλα δύο ασπράδια και τα χτυπάμε σε μαρέγκα, μέχρι το μείγμα να κάνει κορυφές. Διαλύουμε σε ένα μπολ τον κρόκο με το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ. Ενσωματώνουμε, τέλος, την μαρέγκα απαλά μέσα στο μείγμα με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι με απαλές κινήσεις να μην ξεφουσκώσει και να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βουτυρώνουμε λίγο, και ρίχνουμε με ένα κουτάλι μείγμα σχηματίζοντας ομοιόμορφους δίσκους (βλ. φωτογραφία). Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μόλις είναι έτοιμη από τη μια πλευρά την γυρίζουμε από την άλλη. Απαιτούνται γρήγορες κινήσεις γιατί ψήνονται πολύ γρήγορα, οπότε στο τηγάνι βάζουμε μια ή δύο τηγανίτες για να τις ελέγχουμε μην καούν. Βουτυρώνουμε ελαφρώς κάθε φορά το τηγάνι μας. Σερβίρουμε για πρωινό, για brunch ή για απογευματινό σνακ σε παραλλαγές!


Καλή όρεξη!

Link:

http://jeannedome.blogspot.gr/2014/11/chez-jeanne-…

Ακολουθείστε μας:

Facebook:

https://www.facebook.com/JeanneD%C3%B4me-637766079655137/

Gmail:

http://jeannedome.blogspot.gr/

Tumblr:

http://jeannedome.tumblr.com/

Instagram:

jeannedomeblog

Related stories

Το κόστος στέγασης στη Θεσσαλονίκη: Τα ενοίκια στα ύψη

«Βραχνάς» για πολλά νοικοκυριά στη Θεσσαλονίκη παραμένει το κόστος...

Το χωριό με τους καταρράκτες στο Κιλκίς και την ταβέρνα που δεν ξεχνάς

Για το χωριό Σκρα έχουμε ξαναπει, είναι ένα κουκλάκι...

Ένα πρωινό στα δυτικά τείχη της Θεσσαλονίκης και το Φρούριο του Βαρδαρίου

της Βιολέτας Λεμόνα aka thessalonicious Πρωί καθημερινής στην περιοχή των...

Η πρόγνωση του καιρού – Πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Βγαίνετε έξω με κοντομάνικο; Λάθος. Παίρνετε μαζί μπουφάν; Πάλι...

Βίντεο – Μολότοφ στον σταθμό πανεπιστήμιο του μετρό – Μήνυση για τις φθορές

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, δήλωσε ότι οι...