HomeUrbanitiesΓαστρονομίαThe Food Stories | Γεύσεις μιας εβδομάδας

The Food Stories | Γεύσεις μιας εβδομάδας

Συνέχεια δοκιμάζω νέες γεύσεις, κάθε μέρα
έχει και κάτι νόστιμο να μου προσφέρει. Και φυσικά, οφείλω να τα μοιράζομαι όλα
μαζί σας.

Σύντομα θα με δείτε στο Joy να φτιάχνω απλές αλλά υπέροχες συνταγές με βρώμη, με τη βοήθεια του
κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου, Κωνσταντίνου Ξένου. Με αφορμή αυτά τα
γυρίσματα, δοκίμασα για πρώτη φορά αυτές τις μπάρες Quaker, σε δύο
υπέροχες γεύσεις και εδώ και λίγες μέρες, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της
διατροφής μου. Είναι για κάτι ανθρώπους, σαν εμένα, που δύσκολα ικανοποιούνται
με κάτι τόσο υγιεινό. Μπορώ να σας πω ότι μου διώχνουν ακόμα και την επιθυμία
μου για γλυκό. Με καλύπτουν πλήρως.

Εντάξει, εγώ βέβαια άμα λαχταρήσω
σοκολάτα, δεν μου τη βγάζεις από το μυαλό με τίποτα! Ευτυχώς υπάρχουν αυτές οι
πολύ μικρές, αλλά αρκετές να σου καλύψουν τη λιγούρα, σοκολάτες του Marks & Spencer, με πολύ ωραίους συνδυασμούς γεύσεων και τουλάχιστον αποφεύγεις τις
μεγάλες δόσεις. Η καλύτερή μου είναι με τη γέμιση mousse λεμόνι!
Γενικά, το μικρό delicatessen του Marks & Spencer στη Γλυφάδα, το έχω αγαπήσει πολύ, γιατί μου προσφέρει λίγο
διαφορετικές γεύσεις και νοερά ταξίδια στην Αγγλία!

Κι επειδή, δεν έχω και πολύ χρόνο για
μαγείρεμα στο σπίτι τον τελευταίο καιρό, προσπαθώ να φτιάχνω στα γρήγορα ένα
φαγάκι, ανάμεσα στα ραντεβού μου. Και το μυαλό μου τις περισσότερες φορές, πάει
στα ζυμαρικά. Όμως με αυτή τη σάλτσα του Παπαγιαννίδη, τα απλά σπαγγέτι,
μεταμορφώνονται σε απόλυτη γκουρμεδιά. Το πορτοκάλι ταιριάζει υπέροχα με τη
ντομάτα, αυτή η σάλτσα έχει μια γλυκιά οξύτητα που σε μαγεύει. Θα τη βρείτε,
μαζί με πολλές άλλες γεύσεις, σε επιλεγμένα delicatessens σε
ολόκληρη την Ελλάδα. Έχω βάλει στόχο να τις δοκιμάσω όλες και θα μάθετε νέα μου
σύντομα για το ποιες ξεχωρίζω.

Αλλά πιο πολύ απ' όλα, έχω χαρεί που έχω
δοκιμάσει από τους πρώτους, 2 νέες γεύσεις balsamic ξυδιού, από
την Αγγλία. Προϊόν που ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει ευρέως στην αγορά. Το
βρίσκει κανείς μόνο στο Cookery Club (Λεωφ. Βουλιαγμένης
299, Αγ. Δημήτριος). Με το Aspall apple & cranberry, έχω σβήσει χωριάτικο λουκάνικο και καλαμαράκια με κόκκινες πιπεριές,
αλλά το έχω βάλει και ωμό, σαν dressing σε σαλάτες. Με εμπνέει αυτή η γεύση για
πολλές αλχημείες στην κουζίνα. Έχει έντονο άρωμα, ελκυστικό χρώμα, πλούσια
γεύση. Θα σας κρατώ ενήμερους για τα σημεία πώλησης, γιατί αξίζει να το
δοκιμάσετε. 

Ανυπομονώ για τις γεύσεις που θα μου
προσφέρει αυτή η νέα εβδομάδα…

Η Εμμανουέλα Κόκαλη παρουσιάζει κάθε Παρασκευή 12-2 π.μ στο www.amagiradio.com την εκπομπή «Γυμνό γεύμα».

Related stories

Στην Κονσέρβα ήπιαμε στην υγειά της αιώνιας καψούρας

Μπορεί να έχεις ακούσει για τον Χάρη της Κονσέρβας,...

ΘΕΑΤΡΟ | Τα 39 Σκαλοπάτια του Patrick Barlow στην Θεσσαλονίκη

«Τα 39 Σκαλοπάτια», το κωμικό θρίλερ κατασκοπείας που παρουσιάστηκε...

Η Μαρία που έγινε Κάλλας: Αξίζει να το δείτε;

Η σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» ξετυλίγει τη...

Αστικοί Θρύλοι | Το 1ο Γυμνάσιο

της Μαρίας Ράπτη Εκείνοι που δεν γεννήθηκαν ποτέ, παίζουν στα...