Κάτι δροσιστικό και ελαφρύ για τον
ουρανίσκο μας
Καθώς απολάμβανα το σκέτο καφεδάκι μου στη ζεστή
Θεσσαλονίκη, μου έλειπε μια δροσιστική και ελαφριά υφή στον ουρανίσκο μου.
Επέλεξα λοιπόν μια από τις πιο εύκολες παρασκευές για ένα γευστικότατο Cheesecake rasberry and blueberry, που θα μπορούσε ο
καθένας να το φτιάξει,αν έχει λίγο χρόνο στη διάθεση του.
Το cheesecake θεωρείται πως ήταν πολύ διαδεδομένο γλυκό στην Αρχαία Ελλάδα.
Αιώνες μετά, στην Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα, έκανε την εμφάνιση του το
cheesecake με τον ελαφρύ συνδυασμό τυριού κρέμας και Ιταλικών τυριών, αλλά και
το ντελικάτο άρωμα των λεμονιών.
Υλικά
Για
την βάση:
250
γρ. μπισκότα Digestive ή μιράντα
125
γρ. βούτυρο λιωμένο
Για
την κρέμα:
600
γρ. κρέμα τυρί
60
γρ. ζάχαρη άχνη
200
γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Για
την επικάλυψη:
Μαρμελάδα
ή γλυκό του κουταλιού rasberry and blueberry
Διαδικασία
Για
την βάση:
Τρίβουμε
στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Τοποθετούμε 1
δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και
πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180οC για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για
την κρέμα:
Ανακατεύουμε
με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα.
Γεμίζουμε το δαχτυλίδι , ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι
λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη
τη επιφάνεια του cheesecake μας με την μαρμελάδα. Απολαύστε!