Η Στέλλα Παπάζογλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου και πραγματοποίησε τις σπουδές της στη σχολή Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ και στη συνέχεια πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με αντικείμενο τον Αστικό Σχεδιασμό στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Bartlett, UCL.
Εργάζεται ως Αρχιτέκτων στην Θεσσαλονίκη, απασχολούμενη ως Προϊστάμενη Τεχνικών Έργων στην κλινική «Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης». Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την αρχιτεκτονική των νοσοκομειακών κτιρίων αλλά και για την ανάπλαση του αστικού τοπίου. Είναι μέλος της ομάδας WHYNOT:: και θέλει να δει την πόλη της να αλλάζει, να γεμίζει χρώματα, αισιοδοξία και καλή διάθεση. Έχει ασχοληθεί επίσης με το θέατρο και τη σκηνογραφία.
Η Λουίζα Βαρελίδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και μετά συνέχισε τις σπουδές πραγματοποιώντας ένα μεταπτυχιακό με αντικείμενο τον Αστικό Σχεδιασμό στην
Αρχιτεκτονική Σχολή της Bartlett στο UCL. Έχοντας σαν βάση το Λονδίνο, έχει συνεργαστεί με γραφεία σε Ελλάδα και Αγγλία, αποκτώντας εμπειρία σε έργα διαφορετικής ταυτότητας και γεωγραφίας. Εμπνέεται από την πολυπλοκότητα του σύγχρονου αστικού χώρου και πιστεύει σε μικρές παρεμβάσεις που μπορούν να συμβάλουν σε μια μεγάλη αλλαγή που θα κάνει την πόλη μας πιο όμορφη!
Τα δυο κορίτσια γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του Master τους στο Urban Design, στην Bartlett, UCL. Ξεκίνησαν δειλά μία συνεργασία και κατέληξαν να κάνουν μαζί το Thesis το οποίο βαθμολογήθηκε με έπαινο και έχει δημοσιευθεί σε διεθνή αρχιτεκτονικά περιοδικά και διαδικτυακές πλατφόρμες. Επόμενη στάση ήταν οι Polisgram , μια δημιουργική ομάδα & δεξαμενή σκέψης που εφαρμόζεται η αρχιτεκτονική και η αστικότητα με τρόπο παραγωγικό, πρακτικό και συμμετοχικό. Θέλουν να δώσουν μία κατεύθυνση σχετικά με τη λειτουργία της πόλης και να εξερευνήσουν μία εναλλακτική, ανοιχτή και προσιτή αστικότητα.
Τους γοητεύει η πόλη και η πολυπλοκότητα της, τα τοπικά υλικά και οι τεχνοτροπίες που τείνουν να εξαφανιστούν, η πρόκληση του χαμηλού κόστους, οι μικρές παρεμβάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές. Είναι μία «ανοιχτή» ομάδα, με την έννοια ότι είναι επιδίωξη μας στο μέλλον να η ομάδα τους να μεγαλώσει και να αποκτήσει μία άλλη δυναμική.
Μέχρι στιγμής έχουν ασχοληθεί με διαγωνισμούς ιδεών, κέρδισαν εύφημο μνεία στον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό IsArch και σε συνέχεια αυτού έκαναν δημόσια παρουσίαση της δουλειάς μας, στη Sala Vinçon στην Βαρκελώνη. Τον Μάιο του 2014 συνεργάστηκαν με το φεστιβάλ A for Art στο στήσιμο του χώρου, πραγματοποιώντας κάποια installations με τίτλο «ΝήμαΧ5000». Σύντομα, στις 3-7 Αυγούστου 2014, θα συμμετάσχουν μαζί με άλλες 14 επίσημες ελληνικές συμμετοχές, στο Ελληνικό Περίπτερο του Συνεδρίου της UIA, με τίτλο “Architecture Otherwhere που θα πραγματοποιηθεί στο Durban της 25ου Νοτίου Αφρικής.
Αυτή την περίοδο δουλεύουν το site τους ενώ το επόμενο διάστημα έχουν σκοπό να ασχοληθούν με μικρά, πειραματικά project, τα οποία όμως να μπορούν να «εξετασθούν» άμεσα στο χώρο.