Five in a row. Δυναμώστε τα ηχεία σας
ITPDWIP – Мне не больно (It Doesn't Hurt Me)
O 'δικός μας' Βλαδίμηρος με τα πολλαπλά aliases ως ITPDWIP, Heinz Kammler, Soviet Space Research Institute και Tvarj Cna, αποτελεί τον ορισμό του πολυπράγμωνα. Το Μne Νe Βolno (Ιt Doesn't Hurt Me), το συναντούμε στο πρόσφατο VA release της Get The Balance Right! και αμέσως το ξεχωρίσαμε για τα jackin ντραμς του σε συνδυασμό με τα ατμοσφαιρικά pads και τα υπνωτικά vocals. Tον ακούσαμε σε ένα live set του στο πιο πρόσφατο Synthetic, όπου πλαισίωσε τους Kassem Mosse, Helena Hauff και Morah.
VRRS – C63 AMG
To ακούσαμε πριν από ένα χρόνο περίπου και αμέσως μας θύμισε μια νέα έκδοση των Raw Cuts του MCDE. Slo – mo house με ένα sample φωνητικό που δύσκολα ξεκολλάει απο το μυαλό σου. O VRRS ακολουθεί το trend της house και techno βγαλμένης απο hardware και το αποτέλεσμα είναι ξεχωριστό!
Tendts – Our Sun (Official Video)
Οι Tendts είναι ένα Ελληνικό συγκρότημα που αποτελείται από 2 αδέρφια.
Αν και τους παρακολουθούμε από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά το 2012, το πρόσφατό τους album Cheap Poetry μας ενθουσίασε. Kompakt-esque στυλ σε ευφορική house και electronica και γεμάτο διαμαντάκια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από κομμάτια 'φτασμένων΄παραγωγών. Πραγματικά, ήταν δύσκολο να καταλήξουμε σε συγκεκριμένη επιλογή. Ενισχυτικό κριτήριό μας για το 'The Sun' η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει για το video clip.
Rue East – Birmingham (Ben Sims Hardgroove Mix)
Πριν από μερικά χρόνια, ο όρος Techno στην Ελλάδα προκαλούσε στους περισσότερους 'αλλεργία'. Πιθανώς και μόνο η αναφορά να προξενούσε περίεργες αντιδράσης στην ακρόασή της! Προσφάτως η κατάσταση έχει αντιστραφεί και ο όρος τείνει να γίνει μόδα.
Ας αρχίσουμε όμως από τα πολύ βασικά. Τι είναι Techno; Υπάρχει αντιστοιχία της παλαιότερης κοπής techno με τις παραγωγές που στα διάφορα e-shops κατηγοριοποιούνται ή τιτλοφορούνται έτσι; Η απάντηση είναι τελείως υποκειμενική.
Από τη δική μου οπτική και αισθητική επιλέγω το συγκεκριμένο κομμάτι, γιατί ενσωματώνει 100% το χορευτικό feeling με το οποίο έχω συνδέσει τη συγκεκριμένη λέξη. Το ντουέτο των Mark Broom και Dave Hill δημιούργησε το απόλυτο anthemic big room track. Ο μαέστρος του percussion Ben Simis το γυάλισε για το dance floor. Φτιάχτηκε το 2002.
Random Factor – Broken Mirror (Legowelt Remix) [20/20 Vision]
ΠρόκεΙται για ένα all time classic στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής.
Η original σύνθεση έγινε από τον Βρεττανό Carl Flinlow (aka Silicon Scally, Voice stealer) το 1998. Κυκλοφόρησε παράλληλα στην Αγγλική 2020 Vision και την Γερμανική Playhouse. Μερικές φορές η αυθεντική εκτέλεση είναι τόσο καλή που ένα remix πιθανώς να είναι κατώτερο των προσδοκιών. Είχα ένα τέτοιο προαίσθημα για το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά το όνομα του Legowelt με ιντρίγκαρε.
Η ακρόαση επιβεβεβαίωσε πως ο Ολλανδός πρόκειται για έναν από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες. Όχι μόνο διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα καλά στοιχεία της πρώτης εκτέλεσης, αλλά επιπλέον καταφέρνει να το απογειώσει φέρνοτας το ακριβώς στα μέτρα του. Μονοφωνικά synthesizers και strings ακροβατούν μεταξύ electro και proto trance. Δημιουργείται ένα νοσταλγικό ηχητικό τοπίο που δένει άριστα με τα παιχνιδιάρικα φωνητικά.
In a broken mirror the 're are many things reflected, it's one mistake that cannot be corrected. So now you feel there are many things connected.The moves you make will somehow be detected. In a future time where we will be projected, for words they fake will never be suspected.We hear the sound of sureness's reflected, and when we wake – expect the unexpected.