HomeUrbanitiesLive stagesΟι Mad Street στον Πολυχώρο WE.

Οι Mad Street στον Πολυχώρο WE.

Νέοι, ωραίοι, ταλαντούχοι και ανερχόμενοι. Δεν είναι και πολύ καλά στα μυαλά τους εδώ που τα λέμε και ευτυχώς τους χαρακτηρίζει η αυτογνωσία. Mad Street ονόμασαν την προσπάθεια επιβίωσης μέσα σε μια μπουζουκοκρατούμενη χώρα και στόχος τους κάθε πρόκληση που θα τους δώσει την ευκαιρία να αφήσουν ένα στίγμα παράνοιας στα stages. Δεν υπακούν σε νόρμες, υποκλίνονται μονάχα σε υποβλητικές αρμονίες και πολυφωνικά σύνολα και νοηματοδοτούν με νέους κανόνες τις συνθήκες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Επιτυχία τους, η αλήθεια τους για τον λόγο που γράφουν και παίζουν μουσική και βλέψη τους… να κατεβάσουν το WE! Enjoy them people!

Mad Street. Ποια μουσικά backgrounds και στόχοι δίνουν στην μπάντα την ονομασία της; Mad Street λοιπόν! Οι 6 μας αρχίσαμε να μαζευόμαστε σιγά σιγά από το 2014. Είμαστε φίλοι από παλιά και αποφασίσαμε να γράψουμε και να παίξουμε κάποια στιγμή όλοι μαζί μουσική. Το κριτήριο με το οποίο επιλέχθηκαν όλα τα μέλη της μπάντας ήταν να έχουν φαντασία και να γράφουν μουσική. Συνεπώς, έχουμε 6 συνθέτες στη μπάντα, οι οποίοι μπαίνουν στη διαδικασία να συνδιάσουν τα διαφορετικά μουσικά τους backgrounds σε έναν κοινό δρόμο ο οποίος στο τέλος βγαίνει κάπως τρελός. Κάπως έτσι το σκεφτόμαστε πλέον. Η συνταγή δουλεύει καλά μέχρι στιγμής. Και οι στόχοι που έχουμε για το δρόμο μας είναι κάπως τρελοί αν το καλοσκεφτείς. Θέλουμε να καθιερωθούμε σε μουσική σκηνή που κυριαρχείται από τα μπουζούκια παίζοντας ξενόφωνό Rock. Δύσκολο, αλλά θα το προσπαθήσουμε.

Τι είναι αυτό με το οποίο επιτυγχάνει η μπάντα να απασχολεί και να κερδίζει τα βλέμματα του κοινού; Στη δική μας περίπτωση η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση έχει δύο σκέλη. Κατά κανόνα τα βλέμματα του μεγαλύτερου μέρους του κοινού κερδίθηκαν από την παρουσία του Ίαν στο X Factor το καλοκαίρι. Το κοινό, πιστεύουμε πως τον ακολούθησε γιατί αυτό που πρέσβευε δεν ήταν ένα από τα υπερκορεσμένα μουσικά προϊόντα που βγάζει αυτή η χώρα, αλλά κάτι αρκετά διαφορετικό. Όσοι συνέχισαν να παρακολουθούν ανακάλυψαν και τους Mad Street σαν σύνολο και ήρθαν σε επαφή με τη μουσική μας. Και εδώ έρχεται το 2ο σκέλος της απάντησης. Το κοινό, που συνήθως μπαίνει στο μαγαζί που παίζουμε αρχικά για να δει τον άνθρωπο που ξεχώρισε το καλοκαίρι σε ένα τηλεοπτικό show, βγαίνει συνήθως και είναι φαν της μπάντας. Την επόμενη φορά που έρχεται τραγουδά μαζί μας τους στίχους μας. Αυτό πιστεύουμε ότι συμβαίνει γιατί το κοινό βιώνει αυτό που το κέρδισε στην τηλεόραση το καλοκαίρι x6. Βλέπει κάτι τελείως ειλικρινές από μια παρέα 6 φίλων που έγραφε και έπαιζε μουσική πριν το X Factor και θα συνεχίσει να το κάνει με τον ίδιο τρόπο απλά με μεγαλύτερο πάθος. Αυτό, λοιπόν, που φαίνεται ως η μεγαλύτερη εμπορική αδυναμία μας, το ότι δεν παίζουμε σύμφωνα με τα ''καλούπια'' της Ελληνικής μουσικής σκηνής, ίσως να είναι και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Ο χρόνος θα δείξει…

Ποια ανάγκη δημιούργησε τους Mad Street; Η ανάγκη που δημιουργεί τις περισσότερες μπάντες. Η ανάγκη που έχουν κάποιοι άνθρωποι να εκφραστούν μέσω της μουσικής αλλά βαριούνται να το κάνουν μόνοι τους. Έτσι δημιουργούνται οι μπάντες και οι Mad Street δεν είναι εξαίρεση. Εμείς ξεκινήσαμε ήσυχα και ήρεμα σαν ένα ακουστικό σχήμα του Ίαν και του Σπύρου. Η αμοιβαία εκτίμηση και η αγάπη για τις αρμονίες και τις πολυφωνίες ήταν αρκετή για να ξεκινήσουμε κάνοντας κάποια live πριν το '14. Όταν ήρθε η ώρα να γράψουμε και τη δικιά μας μουσική ήρθε στην παρέα ο Eddie και ο Ryan (ο Ryan με πολύ παρακαλετό). Στη συνέχεια, όταν αποφασίσαμε ότι το σχήμα δε θα είναι ακουστικό ήρθε και ο Ηλίας με τον Πάνο. Τα μέλη έχουν αλλάξει θέσεις εντός της μπάντας και ενώ έχουμε κατασταλάξει ως προς τις τελικές θέσεις μας στα όργανα, τιμούμε αυτές τις πρώτες μέρες των Mad Street κάνοντας διάφορες τράμπες στα live μας. Όλα αυτά για να ικανοποιηθεί η ανάγκη μας να πούμε πράγματα μέσα από τη μουσική μας…

Πώς ένας καλλιτέχνης μετά από επιτυχημένη solo καριέρα αποφασίζει να ενταχθεί σε μια κοινή μουσικά διαδρομή και να αποτελεί πλέον ένα ακόμα μέρος μιας μπάντας; Λίγο ανάποδα τα έχετε καταλάβει λιγάκι, αλλά είναι λογικό! Η μπάντα προϋπήρχε του X Factor( αν εννοείτε το X Factor ως solo καριέρα) και δούλευε και έβγαζε μουσική και παράλληλα με το show. Η καριέρα ξεκινά τώρα! Με τους Mad Street όσον αφορά τα δισκογραφικά, αλλά και solo βήματα του Ίαν προφανώς. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τη συμμετοχή του στο musical ''Εβίτα'' που θα ανέβει σε λίγο καιρό. Απ' ότι ξέρουμε θα ανέβει και στη Θεσσαλονίκη στις 2,3 και 4 Ιουνίου. Επίσης ο Ίαν θα είναι η φωνή του ''Σπιρτούλη'' στα Ελληνικά Στρουμφάκια! Το τραγούδι τίτλων γι αυτήν την ταινία, στην οποία συμμετέχει ο Ίαν και που θα κυκλοφορήσει από την Feelgood, το έχουμε γράψει και ηχογραφήσει εμείς και περιμένουμε πώς και πώς να βγεί.

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο frontman σε ένα συγκρότημα; Είναι το βασικό συστατικό για την αναγνωρισιμότητα και την προσέλευση των ακροατών; Ο βασικότερος ρόλος του frontman σε μια μπάντα σαν εμάς είναι η επικοινωνία με το κοινό και η μεταφορά ενέργειας σε αυτό καθώς και η μεταφορά ενέργειας από το κοινό στη σκηνή. Αυτή η αμφίδρομη σχέση είναι πάρα πολύ σημαντική ειδικά σε ένα rock live. Αυτή τη δουλειά ο Ίαν την κάνει με φοβερή αμεσότητα και ειλικρίνεια. Όσον αφορά την προσέλευση ακροατών, η αναγωρισιμότητα που έχει αποκτήσει ο Ίαν, προφανώς βοηθά πάρα πάρα πολύ!

Three Chords to Shape your World.Τι φέρνει το πρώτο EP και τι υπογράφει για την μπάντα; Το πρώτο μας EP είναι τα πρώτα τράγούδια που γράψαμε και ηχογραφήσαμε μαζί το 2014-15. Ήταν 5 τραγούδια και στο συγκεκριμένο EP ,που κυκλοφορεί από την Feelgood Records, είναι τα 4 από αυτά. Το 5ο ,που λέγεται ''High'' θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό ως single, εμείς το θεωρούμε κομμάτι του EP γιατί πολύ απλά για εμάς ανήκει και αυτό σε εκείνη την πρώτη φάση της πορείας μας. Αυτή η δουλειά για εμάς ήταν το πρώτο μας πείραμα. Μας έδειξε σε μεγάλο βαθμό πως πρέπει να δουλεύουμε τις συνθέσεις μας, πώς να οργανωνόμαστε και πώς να συμβιβαζόμαστε μεταξύ μας. Έχει rock κομμάτια που φλερτάρουν τόσο με το pop όσο με το Metal και μέχρι και το rap. To Metal γενικά το γράφουμε πάντα με κεφαλαίο γιατί σεβόμαστε.

Ποιο κομμάτι κρύβει την πιο αλλόκοτη και δική σας ιστορία; Ένα κομμάτι που γράφουμε τώρα. Για τη σύνθεση του κομματιού λειτούργησε σαν αφορμή μια αρκετά σουρεαλιστική συζήτηση που είχαμε με ορισμένους αυτοπροσδιοριζόμενους ειδήμονες της Ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, οι οποίοι μας έλεγαν, ότι πρέπει να τα παρατήσουμε όλα και να παίξουμε λαϊκά, αν θέλουμε να έχουμε την παραμικρή ελπίδα σε αυτήν την χώρα. Αφού τους εξηγήσαμε ευγενικά, ότι δεν μας ενδιαφέρει πολύ τέτοιου είδους ελπίδα, η συζήτηση μετεξελίχθηκε από σουρεαλιστική που ήταν, σε άβολη και ολίγον τι ενοχλητική. Η εκδίκηση ήταν σκληρή αλλά πάντα στα πλαίσια της αμοιβαιότητας.

Μια νέα μπάντα στην μουσική βιομηχανία της Ελλάδας εν έτη 2017.. Πώς λειτουργεί, τι προοπτικές της δίνει και πώς την αγκαλιάζει; Δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα για μια ξενόγλωσση rock μπάντα στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι και τραγικά. Εμείς το βλέπουμε σαν πρόκληση και πεισμώνουμε σε ακραίο βαθμό. Το κοινό μας το ίδιο. Η εταιρία μας το ίδιο. Το να πετύχουμε εδώ είναι ένα στοίχημα που θα βάλουμε τα δυνατά μας να κερδίσουμε. Από τη μουσική βιομηχανία της Ελλάδας έχουμε γνωρίσει μόνο τους ανθρώπους στη Feelgood. Προς μεγάλη μας έκπληξη ανακαλύψαμε πως σε ζητήματα αισθητικής φύσεως, που είναι και τα σημαντικότερα όταν κάνεις μουσική, υπήρχε σύμπνοια απόψεων και μεγάλος σεβασμός από πλευράς τους στους στόχους και τις προσδοκίες μας. Αλήθεια αυτό μας κέρδισε. Το γεγονός, δηλαδή πως οι άνθρωποι εκεί ήταν διατεθειμένοι να πιστέψουν σε εμάς όπως ακριβώς είμαστε και όχι να ακολουθήσουμε μια πεπατημένη που ίσως να ήταν βολικότερη με όρους αγοράς, αλλά που να μας έκανε να νιώθουμε πάρα πολύ άβολα. Γενικότερα για τη μουσική βιομηχανία της χώρας, ξέρουμε πως δεν είναι έτσι και γι αυτό νιώθουμε π ολύ τυχεροί που μας έχει αναλάβει η Feelgood.

Τι είναι αυτό πιστεύεις που μπορεί πλέον να κάνει μια μπάντα να ξεχωρίσει και να της υποσχεθεί μέλλον; Να είναι αληθινή και να βγάζει ειλικρινή δική της μουσική. Να μη μπαίνει σε βολικά καλούπια επειδή το απαιτεί η αγορά. Τέτοιες μπάντες- καλλιτέχνες, στην καλύτερη τα πηγαίνουν σχετικά καλά μεσοπρόθεσμα. Αυτό πιστεύουμε και θέλουμε να κάνουμε εμείς. Να βγάλουμε τη μουσική που μας εκφράζει πραγματικά και να είμαστε οι εαυτοί μας και στο studio και στη σκηνή. Να προσπαθήσουμε να φέρουμε την αγορά στα δικά μας νερά, κάτι που είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά αν θέλεις να ξεχωρίσεις και να έχεις πραγματικό μέλλον πρέπει να το κάνεις. Εμείς είμαστε μια παρέα που γράφει και παίζει μουσική για να περνάει καλά. Δε νομίζω να υπάρχει κάτι πιο ειλικρινές από αυτό. Αυτή μας η χημεία περνάει στα κομμάτια μας και στα live μας. Θεωρούμε ότι αν ποτέ ξεχωρίσουμε, θα ξεχωρίσουμε γι αυτόν ακριβώς το λόγο.


Τι έχουμε να περιμένουμε στο live του WE; Θα το γκρεμίσουμε. Θα το κατεβάσουμε όλο κάτω.

Μελλοντικοί στόχοι..Άμεσος στόχος να συνθέσουμε νέα μουσική. Έχουμε ήδη 5 ολοκαίνουρια κομμάτια. Θέλουμε μέχρι το καλοκαίρι να τα πολλαπλασιάσουμε έτσι ώστε να τα δουλέψουμε και να διαλέξουμε να καλύτερα ώστε να βγάλουμε το πρώτο μας album μέσα στο '17. Feelgoodάρα ΑΚΟΥΣ; ΓΡΑΦΟΥΜΕ ALBUM! ΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ALBUM, FEELGOODάρα! Παράλληλα θέλουμε να μπούμε σε ένα βανάκι-καράβι-αεροπλάνο-κάρο δε μας νοιάζει καθόλου και να κάνουμε live σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε και άλλους διάφορους στόχους αλλά ας πραγματώσουμε πρώτα αυτούς και συζητάμε τους επόμενους αργότερα.

***

info:


Ίαν Στρατής & Mad Street για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!


Εισιτήρια
Προπώληση 8 & 10 ευρώ (μέχρι εξαντλήσεως) στα:
WE (Λεωφόρος Γ' Σεπτεμβρίου και Γρ. Λαμπράκη)

PUBLIC (κατάστημα Τσιμισκή και πανελλαδικά)
Seven Spots (πανελλαδικά)
Ιανός (καταστήματα Αριστοτέλους & Καλαμαριάς)

Media Markt (πανελλαδικά)
Και διαδικτυακά στο viva.gr

Ταμείο 12 ευρώ

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, ώρα έναρξης 21.00
WE,
Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού
Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη
T: 2310 284700 ||
www.weskg.gr || [email protected]



Related stories

Η Βάσω Λασκαράκη πιστεύει στο μαγικό ραβδάκι της Θεσσαλονίκης

Συνέντευξη στη Χρύσα Πλιάκου/ Φωτογραφίες: Nekti Δεν νομίζω ότι υπάρχει...

Γιατί διαλύθηκαν αρχικά οι Simon and Garfunkel μετά το πρώτο τους άλμπουμ

Η ιστορία του ντουέτου Simon and Garfunkel είναι γεμάτη...

Το τραγούδι των REM που αρνήθηκαν να παίξουν live

Το βράδυ της άνοιξης του 1980, η πόλη Athens...