Αν είσαι σαν εμάς που θέλουμε να βρίσκουμε συνεχώς νέα στέκια που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και δε μοιάζουν με σύγχρονα μεζεδοπωλεία και εστιατόρια, τότε αυτό εδώ το κείμενο σε αφορά.
Σε μια ακόμα βόλτα στο κέντρο και με τη λαχτάρα να εντοπίσουμε κάτι που να θυμίζει εξωτερικό, η τύχη μας χαμογέλασε όταν θυμηθήκαμε το μικρό μαγαζάκι επί της Ιασωνίδου, το Osteria dai Fiori, ένα πραγματικό ταξίδι στην Ιταλία μέσα από τη γεύση και τη φιλική ατμόσφαιρα της μικροσκοπικής κρασοταβέρνας που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχες της γείτονος χώρας. Εχει μια ανεπιτήδευτη αυθεντικότητα, έχει αυθόρμητους ιδιοκτήτες, έχει το κάτι που θέλουμε.
Εκεί δοκιμάσαμε αυθεντική καρμπονάρα που ακόμα τη βλέπουμε στα όνειρά μας, αλλά και πάστα burro e salvia με θεϊκό φασκόμηλο και μαυροπίπερο. Συνοδεύσαμε με άφθονο κρασί που ήταν εξαιρετικό, και βέβαια δεν φύγαμε προτού δοκιμάσουμε αυθεντικό ιταλικό τιραμισού που αποδείχθηκε… κολασμένο!