HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος είναι το σημείο συνάντησης γεύσεων στην Θεσσαλονίκη και οι συνταγές του είναι πάντα μια γευστική πρόκληση.

Μαύρο ρύζι με μαριναρισμένο σολομό και φιλέτο γαρίδας



Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ μαύρο ρύζι ποικιλία venere

8 – 10 γαρίδες Νο 1 φρέσκιες ή κατεψυγμένες

500 γρ φιλέτο σολομού φρέσκου, χωρίς πέτσα, κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 lit ζωμό λαχανικών

50 γρ ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι

Για την μαρινάδα σολομού:

5 γρ σόγια σως

5 γρ πετιμέζι

5 – 6 πιπεριές τσίλι

Λίγο σκόρδο

5 γρ ξύδι από κρασί

Λίγο τζίντζερ

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί και μαρινάρουμε τον σολομό για 6 – 8 ώρες περίπου.

Βράζουμε το μαύρο ρύζι στα 2 lit ζωμού λαχανικών σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου και όταν είναι έτοιμο το κρατάμε στην άκρη ζεστό.

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τον μαριναρισμένο σολομό μαζί με τις γαρίδες, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμα τα σερβίρουμε πάνω στο ζεστό ρύζι που έχουμε ήδη βράσει και στολίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip για την παραπάνω συνταγή:

Αντί για σολομό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο ψάρι.

Επίσης μπορείτε αντί για ψάρι να κάνετε την συνταγή με κοτόπουλο ή χοιρινό.

Related stories