HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Συνοδεύστε το επόμενο γεύμα σας με μια μαροκινή σαλάτα.


Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ ρεβύθια

100 ml ελαιόλαδο

50 ml χυμό λεμονιού

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1/2 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

100 γρ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση:

Από το βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια. Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε καλά για μιάμιση ώρα περίπου. Μόλις κρυώσουν τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μια μπασίνα και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τη λιαστή ντομάτα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε εάν θέλετε αντί για ρεβύθια να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο όσπριο της αρεσκείας σας ή να κάνετε ανάμικτη σαλάτα οσπρίων.

Related stories

Η Πέγκυ Ζήνα στον Εξώστη

συνέντευξη στον Χρήστο Σατανίδη Πέρασαν 30 χρόνια, από τότε που...

Πέθανε ο εμβληματικός συγγραφέας Tom Robbins

Ο εμβληματικός συγγραφέας Τομ Ρόμπινς, γνωστός για το ανατρεπτικό...

Αναρχία, χιούμορ, ψυχεδέλεια: Η αθάνατη κληρονομιά του Tom Robbins

Ο Tom Robbins, ο συγγραφέας που συνδύασε την ποπ...