HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Συνοδεύστε το επόμενο γεύμα σας με μια μαροκινή σαλάτα.


Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ ρεβύθια

100 ml ελαιόλαδο

50 ml χυμό λεμονιού

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1/2 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

100 γρ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση:

Από το βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια. Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε καλά για μιάμιση ώρα περίπου. Μόλις κρυώσουν τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μια μπασίνα και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τη λιαστή ντομάτα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε εάν θέλετε αντί για ρεβύθια να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο όσπριο της αρεσκείας σας ή να κάνετε ανάμικτη σαλάτα οσπρίων.

Related stories

Τι θα γίνει επιτέλους με την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη;

Χωρίς καμία αντιμετώπιση παραμένει το πρόβλημα στην πόλη Η Θεσσαλονίκη...

Στάζει νερά το ταβάνι του σταθμού «Βενιζέλου» – Έβαλαν κουβάδες δίπλα από τα αρχαία

Για ακόμη μία φορά, ο σταθμός του μετρό Θεσσαλονίκης ξεκίνησε να...

Η Βάσω Λασκαράκη πιστεύει στο μαγικό ραβδάκι της Θεσσαλονίκης

Συνέντευξη στη Χρύσα Πλιάκου/ Φωτογραφίες: Nekti Δεν νομίζω ότι υπάρχει...

Γιατί διαλύθηκαν αρχικά οι Simon and Garfunkel μετά το πρώτο τους άλμπουμ

Η ιστορία του ντουέτου Simon and Garfunkel είναι γεμάτη...