Συνοδεύστε το επόμενο γεύμα σας με μια μαροκινή σαλάτα.
Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ ρεβύθια
100 ml ελαιόλαδο
50 ml χυμό λεμονιού
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
100 γρ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Από το βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια. Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε καλά για μιάμιση ώρα περίπου. Μόλις κρυώσουν τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μια μπασίνα και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τη λιαστή ντομάτα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip για την παραπάνω συνταγή:
Μπορείτε εάν θέλετε αντί για ρεβύθια να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο όσπριο της αρεσκείας σας ή να κάνετε ανάμικτη σαλάτα οσπρίων.