Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
70 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί ξηρό
12 – 15 μύδια με το κέλυφος (καθαρισμένα)
150 γρ χταπόδι βρασμένο ψιλοκομμένο
100 γρ καλαμάρι καθαρισμένο βρασμένο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
1/2 μάτσο άνηθο στο τέλος
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κριθαράκι al dente και το κρατάμε στην άκρη ζεστό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα θαλασσινά και τα σωτάρουμε λίγο. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Μόλις ελαττωθεί κατά το ήμισυ, προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε.Μόλις δέσουν όλα τα υλικά μαζί, ρίχνουμε τον άνηθο και σερβίρουμε.
*Tip για την παραπάνω συνταγή:
Αν θέλετε μπορείτε αντί για κριθαράκι να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας ζυμαρικό και να κάνετε μακαρονάδα.