HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη



Υλικά για 4 άτομα:

1 κιλό πεσκανδρίτσα (ουρές)

50 γρ κουκουνάρι

50 γρ σταφίδα μαύρη

5 – 6 στήμονες σαφράν (μουλιασμένους σε 200 ml ζεστό νερό)

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

1/2 κουταλιά σάλτσα σκόρδου

60 ml ελαιόλαδο

50 ml λευκό κρασί

50 γρ νισεστέ ή αλεύρι (για το πανάρισμα)

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τις ουρές της πεσκανδρίτσας και τις πανάρουμε στο νισεστέ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τις ουρές. Τις ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ζωμό σαφράν, την σάλτσα σκόρδου, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και αφήνουμε να δέσει. Μόλις δέσει δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε αντί για πεσκανδρίτσα να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο ψάρι της ίδιας κατηγορίας.

Related stories

Συνεχίζει παντού το «Υπάρχω» και έρχεται και η Νικόλ με το «Babygirl»

Οι ταινίες της εβδομάδας 26/12/2024 – 02/01/2025 Γράφει ο Λάζαρος...

Babygirl. Σπάζοντας τα ταμπού της σεξουαλικής επιθυμίας.

Από το Γιώργο Καρακασίδη Η CEO μιας εταιρείας αυτοματισμού,...

Άγνωστοι κατέστρεψαν τα δέντρα που φυτεύτηκαν στη Νέα Παραλία

Μια ιδιαίτερα απογοητευτική εικόνα αντίκρισαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης...

Η υπέροχη ηθοποιός Νένα Μεντή στον Εξώστη

Φωτογραφία: Διονύσης Κούτσης Είναι εξαιρετικά δύσκολο, να προλογίσεις έναν άνθρωπο...