HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη



Υλικά για 4 άτομα:

1 κιλό πεσκανδρίτσα (ουρές)

50 γρ κουκουνάρι

50 γρ σταφίδα μαύρη

5 – 6 στήμονες σαφράν (μουλιασμένους σε 200 ml ζεστό νερό)

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

1/2 κουταλιά σάλτσα σκόρδου

60 ml ελαιόλαδο

50 ml λευκό κρασί

50 γρ νισεστέ ή αλεύρι (για το πανάρισμα)

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τις ουρές της πεσκανδρίτσας και τις πανάρουμε στο νισεστέ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τις ουρές. Τις ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ζωμό σαφράν, την σάλτσα σκόρδου, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και αφήνουμε να δέσει. Μόλις δέσει δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε αντί για πεσκανδρίτσα να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο ψάρι της ίδιας κατηγορίας.

Related stories

Dreamachinery: Ήχος, Όνειρα και Δημιουργία στο νέο του άλμπουμ

Ο Dreamachinery είναι από τους πιο καινοτόμους και ατμοσφαιρικούς...

Το Cinedoc παρουσιάζει το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Η Σιωπή των Άλλων» στη Θεσσαλονίκη

To Cinedoc παρουσιάζει το πολυβραβευμένο ιστορικό ντοκιμαντέρ «Η Σιωπή...

Οι πιο αναμενόμενες ταινίες της 75ης Berlinale

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Καθώς το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου...

Βιβλιοπρόταση: Hugues Pagan «Οι ανώνυμοι»

γράφει ο Τάσος Γέροντας Hugues Pagan «Οι ανώνυμοι». Μετάφραση Γιάννης Καυκιάς. Εκδόσεις...