Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό πεσκανδρίτσα (ουρές)
50 γρ κουκουνάρι
50 γρ σταφίδα μαύρη
5 – 6 στήμονες σαφράν (μουλιασμένους σε 200 ml ζεστό νερό)
Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
1/2 κουταλιά σάλτσα σκόρδου
60 ml ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
50 γρ νισεστέ ή αλεύρι (για το πανάρισμα)
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τις ουρές της πεσκανδρίτσας και τις πανάρουμε στο νισεστέ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τις ουρές. Τις ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ζωμό σαφράν, την σάλτσα σκόρδου, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και αφήνουμε να δέσει. Μόλις δέσει δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
*Tip για την παραπάνω συνταγή:
Μπορείτε αντί για πεσκανδρίτσα να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο ψάρι της ίδιας κατηγορίας.