Υλικά για 4 άτομα:
1 μυλοκόπι 1,5 κιλό περίπου
1/2 κιλό αρακά
1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
15 τεμ πατάτες baby
60 γρ φρέσκο βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι θυμάρι
Εκτέλεση:
Φιλετάρουμε το ψάρι και βγάζουμε από αυτό 4 μερίδες.Το αλατοπιπερώνουμε και το λαδώνουμε. Σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο περνάμε τα φιλέτα και τα σωτάρουμε για 4-5 λεπτά από κάθε μεριά. Μόλις είναι έτοιμα τα φυλάμε στην άκρη. Βράζουμε τον αρακά και τις baby πατάτες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι και τις πατάτες που έχουμε βράσει, τις σωτάρουμε καλά και τις αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα περνάμε τον βρασμένο αρακά από το μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο, τον άνηθο και αλάτι. Μόλις ομογενοποιηθεί το σερβίρουμε αμέσως μαζί με τις πατάτες και το μυλοκόπι.
*Tip για την παραπάνω συνταγή:
Μπορείτε αντί για μυλοκόπι να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο ψάρι της αρεσκείας σας.