HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Μια υπέροχη συνταγή για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου.

Υλικά για 4 άτομα:

1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο

2 – 3 κυδώνια τριμμένα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κουταλιά σάλτσα σκόρδου

200 ml λευκό κρασί

Χυμό από 2 λεμόνια

Χυμό από 2 πορτοκάλια

2 – 3 φύλλα φασκόμηλο αποξηραμένο

100 ml ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

Κόβουμε το αρνίσιο μπούτι σε κυβάκια, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρασί, τα τριμμένα κυδώνια, το χυμό πορτοκάλι και λεμόνι, την σάλτσα σκόρδου και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 8 με 12 ώρες περίπου. Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας. Μόλις σωταριστεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας, σκεπάζουμε με νερό μέχρι τη μέση και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες περίπου.

Σερβίρουμε με πουρέ ή τηγανητές πατάτες.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε αντί για αρνάκι να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ή χοιρινό.

Related stories

Τέχνη στα όρια: Ελληνικά έργα που σόκαραν, βανδαλίστηκαν ή κατέβηκαν

Κείμενο: Διώνη Παπαδοπούλου Η τέχνη συχνά προκαλεί αντιπαραθέσεις, καθώς η...