HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ένα Burger αλλιώς!



Υλικά για 4 – 6 burger:


1 κιλό μοσχάρι (λαιμό κατά προτίμηση) κομμένο σε κομμάτια

4 – 6 ψωμάκια για burger

200 γρ μαγιονέζα

2 κρεμμύδια ξερά

Λίγο μαρούλι

200 ml ημίγλυκο κρασί

1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες

1 κουταλάκι λάδι τρούφας ή 7 – 8 λεπίδες φρέσκιας τρούφας

Σκόρδο, κύμινο, μπαχάρι, πάπρικα, γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

Βράζουμε το μοσχάρι για 2 – 3 ώρες περίπου μέχρι να λιώσει.

Μόλις είναι έτοιμο (αν έχει μείνει κάποιο κομμάτι το μαδάμε) το βάζουμε να βράσει μαζί με το ημίγλυκο κρασί και όλα τα μπαχαρικά μέχρι να δέσει.

Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη μαγιονέζα το λάδι τρούφας ή τις λεπίδες της φρέσκιας τρούφας και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα πανάρουμε με αλεύρι τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει emince (σε πολύ λεπτές φέτες) και τα τηγανίζουμε στους 180° για 2 – 3 λεπτά.

Κόβουμε τα ψωμάκια του burger στα δύο, κάτω βάζουμε λίγο μαρούλι, την μαγιονέζα τρούφας, το μοσχάρι και από πάνω τη ντομάτα και το τηγανητό κρεμμύδι.

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε αντί για μοσχάρι να το κάνετε με χοιρινό.

Related stories

Καλαμαριά όπως παλιά: Ψαράκι, γαρίδα, κεφτεδάκι και κουβεντολόι σε ένα θρυλικό καφενείο

Λαϊκό καφενείο – αυθεντικό, ανεπιτήδευτο και τόσο “γειτονιά”, που δύσκολα δεν θα ξαναπεράσεις.

Closing weekend στον Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

  Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής...

Πρώτη σύλληψη για εναπόθεση ογκωδών στη Θεσσαλονίκη

Τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω να πετάει μπάζα και πήγε αυτόφωρο

“Συναισθηματική Αξία”. Ίσως η πραγματική αξία μιας ταινίας.

Από τον Γιώργο Καρακασίδη Δε μου αρέσει να βάζω αστεράκια...