HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ένας ακόμη μεζές για την μπύρα σας.



Υλικά για 4 – 6 μερίδες:

3 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες

250 γρ ημίσκληρο τυρί τριμμένο

250 γρ γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

250 γρ φέτα τριμμένη

150 γρ αλεύρι

150 γρ φρυγανιά τριμμένη

4 – 5 αυγά χτυπημένα

3 – 4 πιπεριές Φλωρίνης

1 σκελίδα σκόρδο

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε 4 – 5 λωρίδες την κάθε μία, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα τρυπητό.

Στην συνέχεια τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φριτέζα στους 200° για 2 – 3 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας καλά όλα τα τυριά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μοιράζουμε την γέμιση πάνω από τις λωρίδες της μελιτζάνας, τις τυλίγουμε σε ρολά και τα πανάρουμε βουτώντας τα πρώτα στο αλεύρι που προηγουμένως το έχουμε αλατίσει, μετά στο αυγό και τέλος στην φρυγανιά.

Κατόπιν τα τηγανίζουμε στους 180° για 5 – 6 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Παράλληλα ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ και τις αφήνουμε σε μία σακούλα να ιδρώσουν. Στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από το μούλτι μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Σερβίρουμε αμέσως.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με πιπεριές.

Related stories

Κάηκε καφέ από «μανιτάρι» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το μαγαζί που προσελκύει κυρίως νεαρό κόσμο βρίσκεται σε...

Στην Κονσέρβα ήπιαμε στην υγειά της αιώνιας καψούρας

Μπορεί να έχεις ακούσει για τον Χάρη της Κονσέρβας,...

ΘΕΑΤΡΟ | Τα 39 Σκαλοπάτια του Patrick Barlow στην Θεσσαλονίκη

«Τα 39 Σκαλοπάτια», το κωμικό θρίλερ κατασκοπείας που παρουσιάστηκε...