HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Για μεζέ, στη μέση για μοίρασμα, για κυρίως, με κρασί ή μπύρα, για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά για 4 άτομα:


Για τα κεφτεδάκια:


1 κιλό κιμά κοτόπουλου

1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γρ φρυγανιά τριμμένη

1 κουταλιά μουστάρδα

50 ml ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι ρίγανη

1 αυγό

Για το γκρατινάρισμα:

100 γρ φέτα τριμμένη

100 γρ γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

Για την σάλτσα ντομάτας:

1 κιλό ντομάτες φρέσκες ώριμες τριμμένες

1 μεγάλο καρότο τριμμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι πιπέρι ζάχαρη

1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να μην κολλάει στα χέρια.

Έπειτα πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στην φριτέζα στους 180°.

Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο και τα σωτάρουμε ελαφρά.

Έπειτα ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου μαζί με την ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμη στο τέλος προσθέτουμε το βασιλικό και το αλατοπίπερο.

Σε πήλινα μπωλ μοιράζουμε από κάτω την σάλτσα ντομάτας, βάζουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου, από πάνω τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γκρατιναριστούν.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κιμά της αρεσκείας σας, ακόμη και να προσθέσετε καυτερό για πιο πικάντικη γεύση.

Related stories

Η Πέγκυ Ζήνα στον Εξώστη

συνέντευξη στον Χρήστο Σατανίδη Πέρασαν 30 χρόνια, από τότε που...

Πέθανε ο εμβληματικός συγγραφέας Tom Robbins

Ο εμβληματικός συγγραφέας Τομ Ρόμπινς, γνωστός για το ανατρεπτικό...

Αναρχία, χιούμορ, ψυχεδέλεια: Η αθάνατη κληρονομιά του Tom Robbins

Ο Tom Robbins, ο συγγραφέας που συνδύασε την ποπ...