HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Επειδή δεν λέμε ποτέ όχι σε μια μακαρονάδα!


Υλικά για 4 άτομα:

1 πακέτο κανελόνια 500γρ

1,5 κιλό σπανάκι φρέσκο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο

1 λίτρο γάλα

120 γρ αλεύρι

120 γρ βούτυρο

1 αυγό

100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο

200 γρ φέτα

150 γρ ανθότυρο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το σπανάκι, το βράζουμε για 5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σπανάκι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε την φέτα, τον ανθότυρο, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά. Με την βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί. Κατόπιν φτιάχνουμε την μπεσαμέλ ως εξής:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και το τσιγαρίζουε. Μετά ρίχνουμε το γάλα και αραιώνουμε μέχρι να δέσει. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το αυγό, το κεφαλοτύρι και το μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε την μπεσαμέλ στα έτοιμα κανελόνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180°.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Αντί για σπανάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζουλιέν μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριά, κρεμμύδι, με ή χωρίς τυριά και επικάλυψη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.

Related stories

Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε οροφή σε εμπορικό κέντρο – Σφραγίστηκε το σημείο

Κατέρρευσε μέρος της οροφής του εμπορικού κέντρου στο Πανόραμα...

Συναγερμός για την εξαφάνιση άντρα στη Θεσσαλονίκη

Ο 38χρονος Φίλτσος Σταύρος εξαφανίστηκε χθες από τη Θεσσαλονίκη Στις...

Πήρε “φωτιά” το Παλέ ντε Σπορ για τα 111α γενέθλια του Άρη

Φίλοι του Άρη άναψαν πυρσούς μέσα στο Αλεξάνδρειο και...

Εστίαση & δημόσιος χώρος: Τι αλλάζει για τα καταστήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του...

Love Unbound: Five Films For Freedom 2025

Το Love Unbound Festival 2025 επιστρέφει, φέρνοντας στο προσκήνιο...