HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Υγιεινό και ανοιξιάτικο.



Υλικά για 4 άτομα:

300 γρ κινόα λευκή

200 γρ τόνο Αλοννήσου

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

80 ml ελαιόλαδο

40 ml λευκό βαλσαμικό

Λίγα κρουτόν ελαιολάδου

200 γρ κρίταμα βρασμένα

Αλάτι πιπέρι κόλιανδρο

40 ml λάδι μπλε αστακού

Εκτέλεση:

Βράζουμε την κινόα al dente.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τον τόνο Αλοννήσου, αφού τον έχουμε στραγγίσει.

Δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το λάδι μπλε αστακού, το λευκό βαλσαμικό και γαρνίρουμε από πάνω με τα κρουτόν και τα κρίταμα.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Αντί για κινόα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πληγούρι.

Επίσης μπορείτε να την κάνετε με τα όσπρια της αρεσκείας σας πχ ψιλή φακή ή κόκκινη ή beluga.

Related stories

«Η Ωραία Κοιμωμένη» έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Η Ωραία Κοιμωμένη στο Ράδιο Σίτυ – Θεσσαλονίκη στις...

92.000 θεατές στις προβολές και στις εκδηλώσεις του 66ου ΦΚΘ

Με 92.000 θεατές στις προβολές σε φυσικούς χώρους και...

Ο Λάνθιμος μονοπωλεί και 7 νέες ταινίες έρχονται στις αίθουσες

Οι ταινίες της εβδομάδας 13 – 19.11.2025 Γράφει ο Λάζαρος...

Τέλος στο κυκλοφοριακό χάος: Ο νέος χάρτης στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιχειρεί να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την πόλη:...