HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Υγιεινό και ανοιξιάτικο.



Υλικά για 4 άτομα:

300 γρ κινόα λευκή

200 γρ τόνο Αλοννήσου

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

80 ml ελαιόλαδο

40 ml λευκό βαλσαμικό

Λίγα κρουτόν ελαιολάδου

200 γρ κρίταμα βρασμένα

Αλάτι πιπέρι κόλιανδρο

40 ml λάδι μπλε αστακού

Εκτέλεση:

Βράζουμε την κινόα al dente.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τον τόνο Αλοννήσου, αφού τον έχουμε στραγγίσει.

Δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το λάδι μπλε αστακού, το λευκό βαλσαμικό και γαρνίρουμε από πάνω με τα κρουτόν και τα κρίταμα.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Αντί για κινόα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πληγούρι.

Επίσης μπορείτε να την κάνετε με τα όσπρια της αρεσκείας σας πχ ψιλή φακή ή κόκκινη ή beluga.

Related stories

Ενοίκια-φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Το Μετρό έφερε εκτόξευση τιμών

Οι συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων έχουν οδηγήσει...

Και φέτος η συνάντηση των πέντε επιταφίων

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, πέντε επιτάφιοι από ιστορικούς ναούς...

Έκρηξη στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στην Πυροσβεστική μετά...

Ο Εμμανουήλ Καραλής σε τοιχογραφία στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών

Η τέχνη του δρόμου έχει τη δύναμη να εμπνέει,...

Πώς το gentrification απειλεί την underground μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης

Συνέντευξη στην Αριάδνη Καραταράκη "Εξευγενίζοντας τον Ήχο: Η Underground...