HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ένας ευφάνταστος χειμωνιάτικος μεζές.

Υλικά για 4 άτομα:

Για την κρέμα φασολάδας:

500 γρ φασόλια μικρά (για φασολάδα)

2 καρότα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα

50 γρ πελτέ ντομάτας

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

100 ml ελαιόλαδο στο τέλος

Για τις κροκέτες από καπνιστό σκουμπρί:

150 γρ καπνιστό σκουμπρί

250 γρ βρασμένες πατάτες

2 κρόκους αυγών

60 γρ αλεύρι

Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:


Για την κρέμα φασολάδας:

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ.

Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μαζί με τα λαχανικά και τον πελτέ ντομάτας για μιάμιση ώρα περίπου.

Μόλις είναι έτοιμα τα περνάμε από το μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.

Για τις κροκέτες από καπνιστό σκουμπρί:

Ψιλοκόβουμε το σκουμπρί σε πολύ μικρό brunoise, τρίβουμε τις βρασμένες πατάτες, προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι και τον άνηθο και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες που τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 – 3 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε την κρέμα φασολάδας και προσθέτουμε από πάνω τις κροκέτες.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να κάνετε την κρέμα με ρεβύθια ή συνδυασμό οσπρίων και τις κροκέτες με το καπνιστό ψάρι της αρεσκείας σας.

Related stories

Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε οροφή σε εμπορικό κέντρο – Σφραγίστηκε το σημείο

Κατέρρευσε μέρος της οροφής του εμπορικού κέντρου στο Πανόραμα...

Συναγερμός για την εξαφάνιση άντρα στη Θεσσαλονίκη

Ο 38χρονος Φίλτσος Σταύρος εξαφανίστηκε χθες από τη Θεσσαλονίκη Στις...

Πήρε “φωτιά” το Παλέ ντε Σπορ για τα 111α γενέθλια του Άρη

Φίλοι του Άρη άναψαν πυρσούς μέσα στο Αλεξάνδρειο και...

Εστίαση & δημόσιος χώρος: Τι αλλάζει για τα καταστήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του...

Love Unbound: Five Films For Freedom 2025

Το Love Unbound Festival 2025 επιστρέφει, φέρνοντας στο προσκήνιο...