Ένας ευφάνταστος χειμωνιάτικος μεζές.
Υλικά για 4 άτομα:
Για την κρέμα φασολάδας:
500 γρ φασόλια μικρά (για φασολάδα)
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
50 γρ πελτέ ντομάτας
Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
100 ml ελαιόλαδο στο τέλος
Για τις κροκέτες από καπνιστό σκουμπρί:
150 γρ καπνιστό σκουμπρί
250 γρ βρασμένες πατάτες
2 κρόκους αυγών
60 γρ αλεύρι
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Για την κρέμα φασολάδας:
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μαζί με τα λαχανικά και τον πελτέ ντομάτας για μιάμιση ώρα περίπου.
Μόλις είναι έτοιμα τα περνάμε από το μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
Για τις κροκέτες από καπνιστό σκουμπρί:
Ψιλοκόβουμε το σκουμπρί σε πολύ μικρό brunoise, τρίβουμε τις βρασμένες πατάτες, προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι και τον άνηθο και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες που τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 – 3 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε την κρέμα φασολάδας και προσθέτουμε από πάνω τις κροκέτες.
*Tip για την παραπάνω συνταγή:
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να κάνετε την κρέμα με ρεβύθια ή συνδυασμό οσπρίων και τις κροκέτες με το καπνιστό ψάρι της αρεσκείας σας.