HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Παραδοσιακά και ευφάνταστα.

Υλικά για 4 άτομα:

1 μπούτι αρνάκι περίπου 2 κιλά

2 κιλά baby σπανάκι

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Χυμό από 2 – 3 λεμόνια

500 ml λευκό κρασί

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

1 κουταλιά σάλτσα σκόρδου

Λίγο δενδρολίβανο

100 ml ελαιόλαδο

3 κουταλιές μουστάρδα

Εκτέλεση:

Ξεκοκαλίζουμε και μεριδοποιούμε το αρνάκι. Στη συνέχεια το μαρινάρουμε με το κρασί, την μουστάρδα, τη σάλτσα σκόρδου, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το ψήνουμε στη γάστρα για δύο με δυόμισι ώρες.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμυδάκι και ρίχνουμε το baby σπανάκι αφού το έχουμε βράσει λίγο προηγουμένως.

Στη συνέχεια βάζουμε το χυμό από τα λεμόνια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο.

Όταν ψηθεί το αρνάκι παίρνουμε τα ζουμιά του και τα δένουμε με λίγο αλεύρι για να κάνουμε την σάλτσα. Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού, βλέπουμε το δέσιμο και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.

Σε ένα πιάτο σερβίρουμε πρώτα το σπανάκι, από πάνω το αρνάκι και τέλος περιχύνουμε με την σάλτσα.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Αντί για σπανάκι χρησιμοποιείστε τα χόρτα της αρεσκείας σας.

Related stories

Η Βάσω Λασκαράκη πιστεύει στο μαγικό ραβδάκι της Θεσσαλονίκης

Συνέντευξη στη Χρύσα Πλιάκου/ Φωτογραφίες: Nekti Δεν νομίζω ότι υπάρχει...

Γιατί διαλύθηκαν αρχικά οι Simon and Garfunkel μετά το πρώτο τους άλμπουμ

Η ιστορία του ντουέτου Simon and Garfunkel είναι γεμάτη...

Το τραγούδι των REM που αρνήθηκαν να παίξουν live

Το βράδυ της άνοιξης του 1980, η πόλη Athens...