HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Φθινοπωρινός πεντανόστιμος φασουλοταβάς.



Υλικά για 4 – 6 μερίδες:

1 κιλό φασόλια γίγαντες

2 – 3 κρεμμύδια

2 – 3 σκελίδες σκόρδο

2 πιπεριές Φλωρίνης

2 καρότα

1 κλωνάρι σέλερυ

2 – 3 φύλλα δάφνης

100 γρ πελτέ ντομάτας

Αλάτι πιπέρι ρίγανη κατά βούληση

100 γρ ελαιόλαδο

300 γρ λουκάνικο βοδινό καραμανλίδικο

Εκτέλεση:

Αποβραδίς μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες περίπου. Έπειτα τα βράζουμε μαζί με τα λαχανικά για 40 – 50 λεπτά. Μόλις βράσουν αφαιρούμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Στα υπόλοιπα λαχανικά, αφού τα περάσουμε από το μούλτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας, τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στα φασόλια και τα βάζουμε στο φούρνο για μία με μιάμιση ώρα μέχρι να χυλώσουν. Κατόπιν κόβουμε το λουκάνικο σε ζαράκια και το σωτάρουμε ελαφρά. Μόλις είναι έτοιμο το προσθέτουμε πάνω στα φασόλια και γαρνίρουμε με τη μους καυτερής φέτας*.

*Μους καυτερής φέτας

Σε ένα μούλτι χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν 2 ψημένες καυτερές πιπεριές, 150 γρ φέτα και 50 γρ κρέμα γάλακτος.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Για χορτοφαγική πρόταση αντί για λουκάνικο σερβίρετε με μπρουνουάζ λαχανικών σχάρας.

Related stories

Η Μαρίτα δίνει πνοή στην τέχνη των χειροποίητων φωτιστικών

Κείμενο, φωτογραφίες: Άντυ Φατσέας Η τέχνη της κατασκευής χειροποίητων φωτιστικών...

O Ηρακλής Τζαφέτας μιλά για τη νέα παράσταση LEBENSRAUM 3.000

Ποια είναι τα όρια της λογικής και της ηθικής...

Γιατί το Studio Ghibli Θεωρείται η ‘Disney’ της Ιαπωνίας

Studio Ghibli: Το μαγεμένο βασίλειο της Ιαπωνικής κινηματογραφίας Όταν μιλάμε...

«Πες το Ψέματα»: Ακυρώθηκαν οι παραστάσεις – Τι ανακοίνωσαν οι διοργανωτές

Ακυρώθηκαν οι παραστάσεις του κωμικού show «Πες το Ψέματα»...