HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Φθινοπωρινός πεντανόστιμος φασουλοταβάς.



Υλικά για 4 – 6 μερίδες:

1 κιλό φασόλια γίγαντες

2 – 3 κρεμμύδια

2 – 3 σκελίδες σκόρδο

2 πιπεριές Φλωρίνης

2 καρότα

1 κλωνάρι σέλερυ

2 – 3 φύλλα δάφνης

100 γρ πελτέ ντομάτας

Αλάτι πιπέρι ρίγανη κατά βούληση

100 γρ ελαιόλαδο

300 γρ λουκάνικο βοδινό καραμανλίδικο

Εκτέλεση:

Αποβραδίς μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες περίπου. Έπειτα τα βράζουμε μαζί με τα λαχανικά για 40 – 50 λεπτά. Μόλις βράσουν αφαιρούμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Στα υπόλοιπα λαχανικά, αφού τα περάσουμε από το μούλτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτας, τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στα φασόλια και τα βάζουμε στο φούρνο για μία με μιάμιση ώρα μέχρι να χυλώσουν. Κατόπιν κόβουμε το λουκάνικο σε ζαράκια και το σωτάρουμε ελαφρά. Μόλις είναι έτοιμο το προσθέτουμε πάνω στα φασόλια και γαρνίρουμε με τη μους καυτερής φέτας*.

*Μους καυτερής φέτας

Σε ένα μούλτι χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν 2 ψημένες καυτερές πιπεριές, 150 γρ φέτα και 50 γρ κρέμα γάλακτος.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Για χορτοφαγική πρόταση αντί για λουκάνικο σερβίρετε με μπρουνουάζ λαχανικών σχάρας.

Related stories

Πού θα ταξιδέψουν φέτος για Καρναβάλι και Καθαρά Δευτέρα οι βορειοελλαδίτες

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι η τέλεια ευκαιρία...

Τσικνοπέμπτη και σχολείο: Ανάμεσα στην παράδοση και στους κανονισμούς

Αχ, η Τσικνοπέμπτη! Η μέρα που μετατρέπει τα σχολεία...

Θεσσαλονίκη: Πότε θα μπουν σε κυκλοφορία τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Στόχος του ΟΑΣΘ είναι να ανανεώσει πλήρως το στόλο...

Η καρναβαλική δράση ξεκινά! Τα must-see events σε Θεσσαλονίκη και γύρω περιοχές

Σε ρυθμούς καρναβαλιού βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, με αφορμή την...