HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Τσιζ κέικ με χωριάτικη, ελληνική σαλάτα. Το αγαπήσαμε σαν γλυκό, θα το λατρέψετε όμως αλμυρό!

Υλικά για μία σαλάτα:

4 μικρούς ντάκους κρίθινους

50 ml ελαιόλαδο

100 γρ φέτα

50 γρ κρέμα γάλακτος

1 ζελατίνη

1 λάιμ ξύσμα και το χυμό του

Αλάτι πιπέρι ρίγανη κατά βούληση

1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη

1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

1/2 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη

6 – 7 ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες

Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μούλτι βάζουμε τους ντάκους και τους θρυμματίζουμε, τους ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο και τους κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε μέσα τη φέτα, τη ζελατίνη, το ξύσμα και το χυμό του λάιμ και τα χτυπάμε καλά με το μπίμερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια πλένουμε όλα τα λαχανικά, τα ψιλοκόβουμε σε ζαράκια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό και λάδι, δοκιμάζουμε και στήνουμε το πιάτο. Σε ένα τσέρκι βάζουμε στη βάση τον θρυμματισμένο ντάκο με το ελαιόλαδο, έπειτα το μους φέτας και τέλος τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Εάν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε να το φτιάξετε με την αγαπημένη σας σαλάτα και με στραγγιστό γιαούρτι.

Related stories

Στην Κονσέρβα ήπιαμε στην υγειά της αιώνιας καψούρας

Μπορεί να έχεις ακούσει για τον Χάρη της Κονσέρβας,...

ΘΕΑΤΡΟ | Τα 39 Σκαλοπάτια του Patrick Barlow στην Θεσσαλονίκη

«Τα 39 Σκαλοπάτια», το κωμικό θρίλερ κατασκοπείας που παρουσιάστηκε...

Η Μαρία που έγινε Κάλλας: Αξίζει να το δείτε;

Η σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» ξετυλίγει τη...

Αστικοί Θρύλοι | Το 1ο Γυμνάσιο

της Μαρίας Ράπτη Εκείνοι που δεν γεννήθηκαν ποτέ, παίζουν στα...