HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Καλοκαίρι, θάλασσα, Ελλάδα στο πιάτο.



Υλικά για μία μερίδα:

1 γλώσσα 300 γρ περίπου καθαρισμένη

30 ml ελαιόλαδο

6 – 7 μύδια κέλυφος καθαρισμένα

50 ml ούζο

100 ml λευκό κρασί

50 γρ φέτα τριμμένη

20 ml κρέμα γάλακτος

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

Λίγο μπούκοβο

1 – 2 φύλλα σχοινόπρασσο για το στόλισμα.

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε την γλώσσα, την ροδίζουμε και από τις δύο μεριές και την σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε. Μόλις χάσει τα μισά υγρά του προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη φέτα και τα μύδια. Μόλις δέσει η σάλτσα και ανοίξουν τα μύδια είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Στολίζουμε με λίγο μπούκοβο και το σχοινόπρασσο.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε να κάνετε την παραπάνω συνταγή με μπακαλιάρο, κουτσομούρα ή ότι άλλο ψάρι έχετε.

Related stories

Λεοπάρ Σχέδιο για Κάθε Μέρα – Πώς να Φορέσετε τα Animal Prints και να Φαίνεστε Κομψές;

Τα Διαφορετικά Είδη Λεοπάρ Σχεδίων Από τα Οποία Μπορείτε...

Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε οροφή σε εμπορικό κέντρο – Σφραγίστηκε το σημείο

Κατέρρευσε μέρος της οροφής του εμπορικού κέντρου στο Πανόραμα...

Συναγερμός για την εξαφάνιση άντρα στη Θεσσαλονίκη

Ο 38χρονος Φίλτσος Σταύρος εξαφανίστηκε χθες από τη Θεσσαλονίκη Στις...

Πήρε “φωτιά” το Παλέ ντε Σπορ για τα 111α γενέθλια του Άρη

Φίλοι του Άρη άναψαν πυρσούς μέσα στο Αλεξάνδρειο και...

Εστίαση & δημόσιος χώρος: Τι αλλάζει για τα καταστήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του...