HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Καλοκαίρι, θάλασσα, Ελλάδα στο πιάτο.



Υλικά για μία μερίδα:

1 γλώσσα 300 γρ περίπου καθαρισμένη

30 ml ελαιόλαδο

6 – 7 μύδια κέλυφος καθαρισμένα

50 ml ούζο

100 ml λευκό κρασί

50 γρ φέτα τριμμένη

20 ml κρέμα γάλακτος

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

Λίγο μπούκοβο

1 – 2 φύλλα σχοινόπρασσο για το στόλισμα.

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε την γλώσσα, την ροδίζουμε και από τις δύο μεριές και την σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε. Μόλις χάσει τα μισά υγρά του προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη φέτα και τα μύδια. Μόλις δέσει η σάλτσα και ανοίξουν τα μύδια είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Στολίζουμε με λίγο μπούκοβο και το σχοινόπρασσο.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε να κάνετε την παραπάνω συνταγή με μπακαλιάρο, κουτσομούρα ή ότι άλλο ψάρι έχετε.

Related stories

Ο Tadao Ando και η δύναμη του φωτός στην αρχιτεκτονική πνευματικότητα

Όποιος έχει αγγίξει την Αρχιτεκτονική — είτε ως δημιουργός,...

Το ελληνικό φιλμ νουάρ που υποβλήθηκε για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας

Το φιλμ «Άδικος Κόσμος»,  αφηγείται την ιστορία ενός ανακριτή...

Safe Sex: Η ταινία που καθρέφτισε τη φούσκα πριν σκάσει

γράφει ο Κυκλοθυμικός Το 1999 θα βγει στους κινηματογράφους μια...

Η Γκόλφω ξαναγράφει την δική της ιστορία από την θεατρική ομάδα Artοποιοί

Οι Artοποιοί ξεκίνησαν όπως όλες οι όμορφες ιστορίες αυτής...