HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ένας διαφορετικός τρόπος ψαροφαγίας.



Υλικά για 4 άτομα:


500 γρ σολομό φιλέτο

300 γρ γλώσσα φιλέτο

200 γρ μύδια ψίχα

1 καρότο ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

1 φύλλο Σέκερη ψιλοκομμένο

1 κουταλιά σάλτσα σκόρδου

Λίγο τζίντζερ

200 ml λευκό κρασί

100 ml κρέμα γάλακτος

3 μεγάλες πατάτες

3 κρόκους αυγών

Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο κατά βούληση

100 γρ καπνιστή φέτα

Λίγο ψιλοκομμένο θυμάρι

50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα ψάρια σε κύβους 2 εκατοστών και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με τα λαχανικά.

Μόλις ξανθίνουν λίγο σβήνουμε με το λευκό κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε λίγο νερό, την κρέμα γάλακτος, την σάλτσα σκόρδου, το θυμάρι, το τζίντζερ, αλατοπιπερώνουμε και μόλις δέσει μοιράζουμε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες.

Μόλις είναι έτοιμες τις πιέζουμε με το πρες πουρέ, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, την καπνιστή φέτα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και στρώνουμε τον πουρέ πάνω από το μείγμα ψαριού στα πυρίμαχα σκεύη.

Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180° C.

*Tips για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε αντί για σολομό και μύδια να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο ψάρι και οστρακοειδές της αρεσκείας σας.

Related stories

«Η Ωραία Κοιμωμένη» έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Η Ωραία Κοιμωμένη στο Ράδιο Σίτυ – Θεσσαλονίκη στις...

92.000 θεατές στις προβολές και στις εκδηλώσεις του 66ου ΦΚΘ

Με 92.000 θεατές στις προβολές σε φυσικούς χώρους και...

Ο Λάνθιμος μονοπωλεί και 7 νέες ταινίες έρχονται στις αίθουσες

Οι ταινίες της εβδομάδας 13 – 19.11.2025 Γράφει ο Λάζαρος...

Τέλος στο κυκλοφοριακό χάος: Ο νέος χάρτης στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιχειρεί να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την πόλη:...