HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ένα γλυκό χωρίς ενοχές.



Υλικά για 4 – 6 γλυκά:

12 – 15 σαβαγιάρ

200 γρ γιαούρτι

100 γρ μασκαρπόνε ή λευκό κρεμώδες τυρί

100 γρ κρέμα γάλακτος

2 ζελατίνες

70 γρ σιρόπι αγαύης

250 γρ κάστανα έτοιμα καθαρισμένα

Λίγη βανίλια

1 διπλή δόση καφέ εσπρέσσο

1 δόση κονιάκ

Λίγο κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με την κρέμα γάλακτος, το τυρί, την βανίλια και το σιρόπι αγαύης μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ζελατίνες που τις έχουμε προηγουμένως ζεστάνει σε χλιαρό νερό. Ρίχνουμε τα κάστανα στο μούλτι μαζί με λίγο σιρόπι αγαύης και ελάχιστη κρέμα γάλακτος και τα πολτοποιούμε. Στήνουμε το μους κάστανο από κάτω, βουτάμε τα σαβαγιάρ στον ανακατεμένο με το κονιάκ καφέ και τα τοποθετούμε από πάνω. Έπειτα βάζουμε την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με κακάο.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Μπορείτε αντί για κάστανο να κάνετε αυτό το γλυκό με οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκείας σας, όπως φράουλες.

Related stories

Στην Κονσέρβα ήπιαμε στην υγειά της αιώνιας καψούρας

Μπορεί να έχεις ακούσει για τον Χάρη της Κονσέρβας,...

ΘΕΑΤΡΟ | Τα 39 Σκαλοπάτια του Patrick Barlow στην Θεσσαλονίκη

«Τα 39 Σκαλοπάτια», το κωμικό θρίλερ κατασκοπείας που παρουσιάστηκε...

Η Μαρία που έγινε Κάλλας: Αξίζει να το δείτε;

Η σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» ξετυλίγει τη...

Αστικοί Θρύλοι | Το 1ο Γυμνάσιο

της Μαρίας Ράπτη Εκείνοι που δεν γεννήθηκαν ποτέ, παίζουν στα...