Ένα εξαιρετικό πάντρεμα ελληνικών γεύσεων.
Υλικά για 4 άτομα:
4 ψωμάκια ενεργού άνθρακα
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες και ψημένες
1 αγγούρι ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες
Για τα burger:
700 γρ αρνίσιο κιμά
300 γρ μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι πιπέρι ρίγανη κατά βούληση
2 κουταλιές σάλτσα σκόρδου
Λίγη φρυγανιά τριμμένη αν χρειαστεί
50 ml ελαιόλαδο
Για την σάλτσα γιαουρτιού:
100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
20 ml ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Για την σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης με φέτα:
3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες σε γκριλ
100 γρ. φέτα
1/2 κουταλιά σάλτσα σκόρδου
Λίγη ρίγανη
30 ml βαλσαμικό ξύδι
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά για τα burger και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου. Στη συνέχεια πλάθουμε τα burger, τα ψήνουμε στο γκριλ ή στο φούρνο και τα κρατάμε στην άκρη ζεστά. Φτιάχνουμε την σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στο γκριλ, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια και τις πολτοποιούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας πιπεριάς Φλωρίνης. Όταν όλες οι προετοιμασίες είναι έτοιμες, στήνουμε τα burgrer μας βάζοντας από κάτω την σάλτσα γιαουρτιού μαζί με το αγγούρι (που έχουμε μαρινάρει σε ζάχαρη και αλάτι για 10 λεπτά περίπου) και από πάνω τις ψημένες φέτες ντομάτας μαζί με την σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης με φέτα. Σερβίρουμε σκέτο ή με τηγανιτές πατάτες.
*Tip για την παραπάνω συνταγή:
Μπορείτε να κάνετε αυτό το burger με οποιοδήποτε μείγμα κρεάτων θέλετε.