HomeUrbanitiesΓαστρονομίαΟ Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη

Ο Ζύθος μαγειρεύει στον Εξώστη


Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ ταλιατέλες με αυγό

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά σάλτσα σκόρδου

50 ml λευκό κρασί

1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

2 γρ μελάνι σουπιάς (σε βάζο)

30 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

50 ml ελαιόλαδο

12 – 16 χτένια

50 γρ φρέσκο βούτυρο


Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη σάλτσα σκόρδου και τα σωτάρουμε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μελάνι σουπιάς σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα χτένια και από τις δύο μεριές, αφού τα έχουμε πρώτα αλατοπιπερώσει. Σερβίρουμε μαζί με τα ζυμαρικά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Tip για την παραπάνω συνταγή:

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε αντί για μακαρονάδα να κάνετε ριζότο.

Related stories

Στράτος Τζώρτζογλου: «Η ευχή που κάνω είναι να γεννηθώ ξανά»

Με αφορμή την παράσταση "Βροχή τα βέλη", στην οποία πρωταγωνιστεί και ανεβαίνει από σήμερα στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στη Μαρία Μυλωνά για το άγνωστο σε πολλούς παρελθόν μιας μοναδικής πορείας, το αναγεννημένο παρόν και τις προσδοκίες του μέλλοντος.

Gadjo Dilo: Ένα γιορτινό μουσικό ταξίδι επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Οι Gadjo Dilo, το συγκρότημα που εδώ και δεκαπέντε...

Τα «παιδιά» της «Καζαμπλάνκα»

του Γεώργιου Τοκμακίδη «Για ποια ταινία θα μιλήσουμε σήμερα;» Με τον...

Βιβλιοπρόταση: Φραντς Κάφκα «Η μεταμόρφωση»

γράφει ο Τάσος Γέροντας Φραντς Κάφκα «Η μεταμόρφωση». Μετάφραση Μαργαρίτα...